Athens Bike Festival 2023

Μετά από πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες ανά έτος και εμπειρία 9 ετών, το Athens Bike Festival κάνει δυναμικό come back για τρεις ημέρες. Τρεις ημέρες γεμάτες ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας!
 
Φέτος για πρώτη φορά το Athens Bike Festival 2023 powered by ΔΕΗ καινοτομεί και προτείνει μία σειρά από events που θα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν όλες τις ημέρες.
 
Workshops:
Γνώρισε το ποδήλατό σου και μάθε να ανταπεξέρχεσαι σε όποιο πρόβλημα κι αν σου παρουσιαστεί!
Σας τρομάζει το ενδεχόμενο να μείνετε από αλυσίδα ή “νύχι” σε μια μεγάλη διαδρομή; Οι μανέτες των φρένων “μαλάκωσαν” και δεν ξέρετε πώς να τις μαζέψετε; Δεν μπαίνει καλά η ταχύτητα; Μήπως δεν λαδώνετε σωστά την αλυσίδα; Έχετε ανασφάλεια στο δρόμο;
Μικρό ή μεγάλο – λάστιχο ή απλή ρύθμιση, τα περισσότερα προβλήματα στο ποδήλατο αποτελούν βασικές γνώσεις και ένα πολυεργαλείο για να επιλυθούν!
Οι έμπειροι τεχνικοί συνεργάτες του MBike σας δείχνουν πώς μπορείτε, με ένα πολυεργαλείο και αρκετό κέφι, να ανταποκριθείτε στις… αναποδιές της ζωής!
 
Bike Talks
Επιλεγμένοι ομιλητές, από διαφορετικούς χώρους, μοιράζονται μαζί μας μοναδικές ιστορίες, υπέροχες εμπειρίες με θέμα – τι άλλο; - το ποδήλατο!
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής χειροποίητων πλαισίων που έφυγε από το Λονδίνο για να φτιάξει το εργαστήριό του στην Κυψέλη, με έναν πρώην φωτιστή συναυλιών που κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και τις πουλά σε όλη την Ευρώπη, έναν κολυμβητή που μας προσκαλεί να βουτάμε 365 μέρες τον χρόνο, έναν ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων, μια νεαρή Γαλλίδα που ξεκίνησε από την Ιταλία, με ποδήλατο, για να εγκατασταθεί για λίγους μήνες στην Αθήνα και ο CEO μιας Start up που προωθεί την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας;
Ελάτε να το ανακαλύψετε και ταξιδέψτε μαζί τους!
 
Tech Talks
Ζητάμε από τους ειδικούς να μας μιλήσουν για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα και αξεσουάρ της αγοράς, να μας παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους!
Νέα ποδήλατα, ειδικά προϊόντα, περιφερειακά, οι “ειδικοί” μας τα παρουσιάζουν με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.
Στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις από το κοινό που θα λύσουν κάθε πιθανή απορία. Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά των αγαπημένων σας προϊόντων και ρωτήστε όσα θα θέλατε να ξέρετε από εκείνους που τα γνωρίζουν καλύτερα! Κι αν τελικά κάτι δεν το ξέρουν… θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να το μάθουν και οι ίδιοι!
 
Όλοι οι επισκέπτες του Athens Bike Festival μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όποιο event επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι έχουν κλείσει εγκαίρως θέση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και μπορείτε να τις κλείσετε online εδώ: https://www.eventbrite.com/cc/abf-events-tech-talks-bike-talks-workshops-1911759
 


 
 

Athens Bike Festival 2023 powered by ΔΕΗ
 
Από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του Αthens Bike Festival, πίσω στο 2010, όνειρό μας ήταν να συγκεντρώσουμε όλο το κοινό του ποδηλάτου, σε μια εκδήλωση – γιορτή, για το ίδιο το ποδήλατο!
 
Αθλητές, ερασιτέχνες, απλοί φίλοι του ποδηλάτου, παιδιά, καθημερινοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την εναλλακτική μετακίνηση αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό σε οποιαδήποτε μορφή του, δίνουν φέτος το δικό τους ραντεβού στη μεγάλη αυτή γιορτή. 
 
Το φετινό Athens Bike Festival 2023 powered by ΔΕΗ αλλάζει και εξελίσσεται επιβεβαιώνοντας το ποδήλατο ως το αγαπημένο μέσο αναψυχής, άθλησης και αστικής μετακίνησης. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν:
 
  • Νέα μοντέλα: Προτάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ
  • E-bikes: Τα πάντα για τη νέα αγορά της ηλεκτροκίνητης υποβοήθησης
  • Micromobility & scooters: Ελαφριά και ευέλικτα οχήματα που αλλάζουν τη μετακίνηση
  • Δοκιμές ποδηλάτων: Γιατί είπαμε ότι για να το αγαπήσεις, πρέπει να το γνωρίσεις!
  • Ποδηλατικός τουρισμός: προτάσεις και επιλογές προορισμών
 
Οι ποδηλάτες του αύριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Athens Bike Festival 2023 powered by ΔΕΗ.
Στο ειδικό αφιέρωμα με θέμα «παιδί και ποδήλατο» θα υπάρχουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές, παιδική πίστα εκμάθησης και πολλά άλλα, αποκλειστικά για τους μικρούς ποδηλάτες!
 
Η ΔΕΗ, μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να δοκιμάσουν την αίσθηση ηλεκτρικών ποδηλάτων τοποθετημένων σε virtual trainers, να νιώσουν τη χαρά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση αλλά και να διαπιστώσουν γιατί το επόμενο μέσο μετακίνησής τους θα μπορούσε να είναι ένα ποδήλατο!
 
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και εκπλήξεις από το ανανεωμένο Athens Bike Festival, τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας.
Athens Bike Festival 2023 | 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου | Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.bikefestival.gr


Ημέρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 31 Μαρτίου: Πρωί – Μόνο για εμπόρους & δημοσιογράφους
  • Παρασκευή 31 Μαρτίου απόγευμα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023: Ημέρες κοινού

Ώρες λειτουργίας:

  • 18:00 – 21:00 – Παρασκευή
  • 10:00 – 21:00 – Σάββατο, Κυριακή

Είσοδος:

  • 2.5 € Early Bird – Viva tickets
  • 5 € γενική είσοδος

    Δωρεάν για παιδιά & νέους κάτω των 18 ετών
    Δωρεάν για κατόχους δελτίου ανεργίας
 
Προπώληση: VIVA.GR  

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Περισσότερες πληροφορίες: www.bikefestival.gr

Διεύθυνση: 

Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Πόλη: 

Κόστος: 

2.5 € Early Bird – Viva tickets 5 € γενική είσοδος

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

31/03/2023 - από τις 10:00 έως τις 21:00
01/04/2023 - από τις 10:00 έως τις 21:00
02/04/2023 - από τις 10:00 έως τις 21:00