Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας: Κουκλοθεατρική παράσταση στη Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο "Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας", θα παρουσιάζεται από το Κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ. τις Κυριακές (5/2 και 12/2 του 2023 και ώρα 12:00), σε μικρά παιδάκια, στο θεατράκι εντός του κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για την σύγκρουση ανάμεσα στην ευδαιμονία και τον λιτό τρόπο ζωής.

Ανάμεσα στον Τζίτζικα και στον Μέρμηγκα θα υπάρχουν δευτερεύουσες παρουσίες όπως η ακρίδα, η βασίλισσα των μερμηγκιών, η κουκουβάγια κ.α., που θα προσδίδουν στο δράμα χροιά και σκηνική ισορροπία. Το τέλος του έργου, διαφοροποιημένο κάπως από τον αρχικό μύθο, βρίσκεται πολύ πιο κοντά στα παραμύθια παρά στη σκληρότητα της πραγματικότητας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάποτε ήταν ένας τζίτζικας κι ένας μέρμηγκας που ζούσαν αρμονικά, ο πρώτος στην κορυφή ενός μεγάλου δέντρου κι ο δεύτερος στη ρίζα του. Συχνά - πυκνά οι δύο γείτονες συζητούσαν για το μέλλον, αλλά η κάθε κουβέντα κατέληγε σε διαμάχη, διότι οι απόψεις τους ήταν πέρα για πέρα αντίθετες. Κατά βάθος ο μέρμηγκας ζήλευε τον τζίτζικα και ταυτόχρονα τον θαύμαζε. Θαύμαζε το γεγονός ότι ο Τζίτζικας "έβλεπε", ό,τι εκείνος αδυνατούσε ακόμα και να φανταστεί. Με λίγα λόγια ο Τζίτζικας ζούσε το ΤΩΡΑ, ενώ ο Μέρμηγκας, δούλευε από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, χωρίς αναπαμό, για να ζήσει το ΑΥΡΙΟ.

Συντελεστές:

Θεατρικά κείμενα: Μιχάλη Χατζάκη
Παίζουν: Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου
Κούκλες: Λίτσα Μπήτιου
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κίνηση: Χριστίνα Μπήτιου
Καλλιτεχνική φωτογραφία: Σπύρος Μαρκογιάννης
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 6€.
Κουκλοθέατρο Χ.Α.Ν.Θ-Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 241 007

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ, τηλ. 231 600 1000, & 6936 985 171 κα. Λίτσα Μπήτιου www.puppetry.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 241 007

Διεύθυνση: 

Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 6€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/02/2023 - 12:00