Robotics in Space: Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Νόησις

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νοησις με τίτλο Robotics in space απευθύνεται σε παιδιά Δ΄ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου και υλοποιείται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2023, κατά τις ώρες 11.30 – 13.30.

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics in space, Electronics, Video Games Coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Robotics in space:
Αποστολές και προκλήσεις βασισμένες σε πραγματικά προβλήματα του Terraforming project της NASA.

Δουλεύουμε με το Theta Robot και τον βραβευμένο μικροϋπολογιστή microbit v.2.0, ανακαλύπτουμε προγραμματίζοντας αισθητήρες μαγνητικού πεδίου, επιτάχυνσης, υπερήχων κ.ά., φτάνουμε το ρομπότ στα όριά του δοκιμάζοντας τους μικροκινητήρες ενάντια στις τριβές, το κέντρο βάρους και το κεκλιμένο επίπεδο.

Θα καταφέρει το ρομπότ να συλλέξει τα πετρώματα από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και να τα πάει στο εργαστήριο για ανάλυση;

Θα μπορέσεις με την ομάδα σου να δημιουργήσεις μια συσκευή ελέγχου της εξωτερικής θερμοκρασίας του Mars Lander, ώστε να το βάλεις σε περιστροφή σε περίπτωση υπερθέρμανσης;

Θα μπορέσεις να καθαρίσεις τα φωτοβολταϊκά από τη σκόνη και να επισκευάσεις τον πύργο τηλεπικοινωνιών μετά την αστρική καταιγίδα;

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της.

Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:
https://events.noesis.edu.gr/product/robotics-in-space-jan23/

Νόησις – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τ.κ. 57 001

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Διεύθυνση: 

Νόησις – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τ.κ. 57 001

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/01/2023 - 11:30