39ος Μαραθώνιος Αθήνας 2022

Ξεχωριστή λάμψη θα δώσει στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η συμμετοχή δεκατριών Ολυμπιονικών στον Μαραθώνιο και στις άλλες διαδρομές.

Δεκατρείς Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες θα λάβουν μέρος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, όπως ενημέρωσε σήμερα (07/11) ο ΣΕΓΑΣ. Αρχικά, είχαν δηλώσει συμμετοχή δεκατέσσερις Ολυμπιονίκες, αλλά εν τέλει θα απουσιάσει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης σκιφίστας στο Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος.

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης λόγω του προγράμματος προετοιμασίας του (βρίσκεται την Ισπανία για προετοιμασία) για τις επερχόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις δεν θα μπορέσει να είναι στην γραμμή εκκίνησης των 42.194 μέτρων την ερχόμενη Κυριακή, 13 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Μιλώντας στην κάμερα της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν με τη συμμετοχή τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο οι Ολυμπιονίκες, η έβδομη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) στο μπάσκετ, Πολύς Σαρέγκου, (θα λάβει μέρος στα 5χλμ.) δήλωσε:

«O Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι το κορυφαίο μαζικό γεγονός της χώρας μας και σαφώς έχει παγκόσμια απήχηση. Ερασιτέχνες, επαγγελματίες αθλητές, απλοί πολίτες, θεατές, συγκεντρώνονται στην Αθήνα κάθε χρόνο για το γεγονός αυτό. Όλη αυτή η συνεύρεση μεταμορφώνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο σε μια παγκόσμια αθλητική γιορτή. Είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχω και κάθε φορά που τερματίζω ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά. Ανυπομονώ να τρέξω, να απολαύσω την συμμετοχή μου, να τερματίσω στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να φορέσω ακόμη μία φορά το μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

 
 

 

info box

Για ηλικίες από: 

Διεύθυνση: 

39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας,

Κόστος: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/11/2022 - από τις 07:00 έως τις 14:00