"Τα Χριστούγεννα του κ. Σκρουτζ": Κουκλοθεατρική παράσταση στη Mικρή Aυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

Η συγκινητική παράσταση Τα Χριστούγεννα του Κου Σκρουτζ, θα συντροφεύει τις Κυριακές του Δεκεμβρίου 2022 όλα τα παιδιά στο θεατράκι της ΧΑΝΘ, από τις παραστάσεις Κουκλοθεάτρου από τις Χριστίνα Μπήτιου και Λίτσα Μπήτιου.

Τα Χριστούγεννα του κ. Σκρουτζ θα διδάξει στα παιδιά, πως το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να γαληνέψει και να φέρει αγάπη, ακόμη και στη σκληρή καρδιά του φιλοχρήματου Σκρουτζ.

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία που ο Κάρολος Ντίκενς έγραψε πριν σχεδόν 200 χρόνια και ακόμη εξακολουθεί και αγγίζει τις καρδιές μας, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης και μαγείας.

Το έργο:

Παραμονή Χριστουγέννων. Ο γερο-τοκογλύφος κος Εμπενέζερ Σκρουτζ μετράει τα λεφτά του σκυμμένος πάνω από το γραφείο του.
Δούλευε ασταμάτητα. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γερο-τοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του.

Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου. Όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δεν θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα.

Ο Κάρολος Ντίκενς Άγγλος συγγραφέας της επίκαιρης αυτής χριστουγεννιάτικης ιστορίας σε μία περίοδο, που βρισκόταν και αυτός σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση έγραψε ότι αισθανόταν εκείνο το διάστημα της ζωής του, με εξαιρετική ζωντάνια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεθεί συναισθηματικά με τους ήρωες της ιστορίας του και όπως και ο ίδιος έλεγε, καθώς έγραφε γελούσε και έκλαιγε μαζί.

Το διήγημα του Ντίκενς από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας επαινέθηκε αλλά υπήρχαν και πολλοί όπως, ο φιλόσοφος Μάικλ Λέβιν,που έτρεξαν να υπερσπισθούν τον Σκρουτζ «ως ένα επιχειρηματία του οποίου οι ιδέες και πρακτικές ωφελούν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους υπαλλήλους του και την κοινωνία εν γένει».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου 1843 και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία. Μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε 6.000 αντίτυπα, ασύλληπτο νούμερο για την εποχή εκείνη.

Συντελεστές:

Θεατρικά κείμενα: Μιχάλη Χατζάκη
Παίζουν: Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου
Κούκλες: Λίτσα Μπήτιου
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κίνηση: Χριστίνα Μπήτιου

Καλλιτεχνική φωτογραφία: Σπύρος Μαρκογιάννης

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 6€.

Κουκλοθέατρο Χ.Α.Ν.Θ-Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 241 007

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ 231 600 1000, & 6936 985 171 κα. Λίτσα Μπήτιου www.puppetry.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 241 007

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ 231 600 1000, & 6936 985 171 κα. Λίτσα Μπήτιου www.puppetry.gr

Διεύθυνση: 

Κουκλοθέατρο Χ.Α.Ν.Θ-Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική Είσοδος 6€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/12/2022 - 12:00
11/12/2022 - 12:00
18/12/2022 - 12:00