«Ο Χάυντν το ’σκασε!» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την παράξενη ιστορία της Συμφωνίας αρ. 45 «Του αποχαιρετισμού» του Γιόζεφ Χάυντν σε μια συναυλία για όλη την οικογένεια. Mια νέα παραγωγή του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών που ανεβαίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Μια διασκεδαστική πρωινή συναυλία για όλη την οικογένεια που αφηγείται την παράξενη ιστορία της δημιουργίας της Συμφωνίας αρ. 45 σε φα δίεση ελάσσονα, «Του αποχαιρετισμού», η οποία γράφτηκε το 1772 από τον σπουδαίο αυστριακό συνθέτη Joseph Haydn [Γιόζεφ Χάυντν] (1732-1809). Αυτή καινούργια μουσική πρόταση του Μεγάρου βασίζεται σε μια ιδέα και σε κείμενα της Δέσποινας Παπαγιαννοπούλου, με την Νάντια Κοντογεώργη στον διπλό ρόλο της σκηνοθέτιδας και μεταφράστριας των πάντων! Τον Πρίγκιπα Μίκλος Εστερχάζυ ερμηνεύει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Βαβαδάκης, ενώ ο μαέστρος Στάθης Σούλης διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και ταυτόχρονα υποδύεται τον Joseph Haydn!

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εγκαίρως και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την πανέμορφη «Συμφωνία του αποχαιρετισμού»! Η προπώληση άρχισε!

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

1772. Ο πρίγκιπας Εστερχάζυ κρατάει εδώ και 6 μήνες έγκλειστους στο παλάτι τους αυλικούς μουσικούς του, μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Αυτοί είναι πυρ και μανία μαζί του, απειλούν να φύγουν! Ο μαέστρος τους και συνθέτης Γιόζεφ Χάυντν γράφει τη «Συμφωνία του αποχαιρετισμού» δίνοντάς της ένα τέλος περίεργο, μισο-αστείο, μισο-απειλητικό, πάντα μελωδικό! Κι ο πρίγκιπας παίρνει, επιτέλους, το μήνυμα.

Συντελεστές:

Ιδέα και κείμενα | Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία, αφήγηση | Νάντια Κοντογεώργη
Πρίγκιπας Μίκλος Εστερχάζυ | Μάνος Βαβαδάκης
Γιόζεφ Χάυντν | Στάθης Σούλης

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Πότε;

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00.

Eισιτήρια:8€ (εκπτωτικά), 14€.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Χ. Λαμπράκης,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη,
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210- 72 82 333,megaron.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210- 72 82 333,megaron.gr

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Χ. Λαμπράκης,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: 8€ (εκπτωτικά),14€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/11/2022 - 12:00