Cine Αλίκη by Cinema Alive επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με Δωρεαν προβολές

To Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μάθετε εδώ τα πάντα για το πρόγραμμά μας (23.08 – 1.09).

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive στο Πεδίον του Άρεωςεπιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως.  Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία οι δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους είναι γεγονός! Δροσερές βραδιές πολιτισμού επιστρέφουν στο κέντρο της Αθήνας υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

 Κάθε βράδυ  απολαύστε δωρεάν μία επιλεγμένη ταινία από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον γεμάτο χρώμα και ευχάριστες μυρωδιές.

 Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο λειτουργεί καντίνα με εκλεκτά διαλεγμένα υλικά όπως και μπαρ με κοκτέιλ ώστε να γίνουν οι βραδιές σας ακόμα πιο απολαυστικές βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η διακόσμηση εμπνευσμένη από το αγαπημένο παραμύθι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων συναρπάζει μικρούς και μεγάλους που νιώθουν να εισβάλουν σε ένα παραμυθένιο χώρο χαράς και διασκέδασης.

Ο κινηματογράφος διαθέτει αναπαυτικά καθίσματα με πολύ καλή οπτική γωνία από οποιοδήποτε σημείο θέλετε να καθίσετε.

Τι και αν οι διακοπές τελείωσαν, το Cine Αλίκη άνοιξε τις πόρτες του και σας περιμένει να ζήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο Πεδίο του Άρεως. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cinema Alive Αργύρης Δαλαβάγκας με όραμα και αγάπη στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο έχει επιλέξει ένα κινηματογραφικό μπουκέτο που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ.

Μη διστάσετε να επισκεφτείτε το Cine Αλίκη για να «φτιάξουμε» παρέα τις ωραιότερες βραδιές του φετινού καλοκαιριού

Ενημερωθείτε για το Cine Αλίκη στην ιστοσελίδα Cine Αλίκη | Cinema Alive

  • Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν

  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. 

CINEMA ALIVE - Ποιοι είμαστε

H ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018. Όλο το project είναι βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης "σινεμά, θέατρο, installations" έτσι ώστε να προσφέρει στο θεατή μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του Cinema Alive εγκαινίασε το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένας θεσμός που καταργήθηκε στη δεκαετία του ‘80. Το πρωτότυπο ραντεβού κράτησε συντροφιά στο κοινό με επιτυχία τη σεζόν Ιούνιος – Νοέμβριος 2021, από τον χώρο του Λυκαβηττού και του Ο.Α.Κ.Α. με μια ανανεωμένη πρόταση για τις πιο ασφαλείς βραδιές στην πόλη, γεμάτες σινεμά από την άνεση του αυτοκινήτου σας, αλλά και live events που έγιναν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση. Την περσινή χρονιά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2021 το Cinema Alive μεταφέρθηκε στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, με το City Drive-in / Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πολυκράτους 6 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) μια ανάσα από το κέντρο της πόλης στο πιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο συνάντησης της Αθήνας, μετατρέποντάς τον και σε σκηνή με καθήμενους που ονομάζεται Lunar Space για το άπλετο φως του φεγγαριού που προσφέρει. Την φετινή χρονιά το Lunar Space μετά τη μεγάλη επιτυχία του συνεχίζει στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με παραστάσεις και live events έως το τέλος Οκτωβρίου. Και φυσικά με διαδραστικά σινεμά που μόνο το Cinema Alive παρουσιάζει στην Ελλάδα.

Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2022 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής επιστρέφουμε στον υπαίθριο κόσμο παραμυθιού που λειτούργησε και την περσινή χρονιά στο Πεδίον του Άρεως στον χώρο του θεάτρου Αλίκη, με το Cine Αλίκη. Για ακόμα μια χρονιά, το Cine Αλίκη φιλοξενεί κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο (δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου).

Πρόγραμμα 23.08 – 01.09

  1. Οι γείτονες από πάνω | Sentimental

(ώρα προβολής 21:00)

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι

Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Κουεστα, Χαβιέρ Κάμαρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Γκριζέλντα Σισιλιάνι

Χούλιο και η Άνα, ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει απωλέσει προ πολλού το πάθος και τον έρωτα μεταξύ του, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους γείτονες του από πάνω ορόφου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα. Όταν το εκ διαμέτρου αντίθετο, φλογερό ταμπεραμέντο των τελευταίων έρχεται σε σύγκρουση με τη δική τους συσσωρευμένη καταπίεση, τα πράγματα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αμήχανα.

24-25.08 Ζητείται εγκέφαλος για ληστίια  | Τake the money and run

(ώρα προβολής 21:00)

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Ζανέτ Μαργκολίν, Μαρσέλ Χίλαρ
O Βέρτζιλ Στάρκουελ, η εγκληματική φυσιογνωμία που έχει περάσει στην ιστορία ως ο διαβόητος ληστής τραπεζών και οι γκάφες του, αποτελεί την πηγή έμπνευσης της δεύτερης ταινίας του Γούντι Άλεν ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και της πρώτης του ως ηθοποιός.

26-27/08 Σημείο βρασμού | Βoiling point

(ώρα προβολής 21:00)

Σκηνοθεσία Φίλιπ Μπαραντίνι

Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Γκράχαμ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρέι Πάνθακι

Μέσα στην ανελέητη πίεση που αντιμετωπίζει μια κουζίνα εστιατορίου στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της πιο πολυσύχναστης μέρας της χρονιάς, ένας σεφ διαπληκτίζεται με την ομάδα του.

28.08 Ουπς ο Νώε έφυγε

(ώρα προβολής 20:30)

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων

Σκηνοθεσία: Toby Genkel

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

29-30/08 Full time 

(ώρα προβολής 21:00)

Σκηνοθεσία: Ερίκ Γκραβέλ

Πρωταγωνιστούν: Λορ Καλαμί, Αν Σουάρες, Ζενεβιέβ Μινς, Νολάν Αριζμαντί, Συρίλ Γκουέι

Κοινωνικό σινεμά στη μορφή μιας καταιγιστικής περιπέτειας. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

31.08-1.09 Τοotsie

(ώρα προβολής 21:00)

Σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζέσικα Λανγκ, Τέρι Γκαρ

Ο Michael Dorsey είναι απελπισμένος. Δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό μέχρι τη στιγμή που παίρνει έναν γυναικείο ρόλο σε μια σαπουνόπερα και γίνεται πολύ διάσημος. Φυσικά, κανένας δεν ξέρει ότι αυτό το νέο τηλεοπτικό αστέρι είναι άντρας… Αλλά, στη συνέχεια, ερωτεύεται την κύρια ηθοποιό της σειράς, και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: πώς μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του, δεδομένου ότι εκείνη πιστεύει ότι ο Michael είναι γυναίκα;

Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου

site & social media Site: Cine Αλίκη | Cinema Alive

City Drive-in / Lunar Space www.citydrivein.gr

Facebook: cinema alive - Instagram: cinemaalive www.cinemaalive.org

 

info box

Διεύθυνση: 

Υπαίθριο χώρο του Πεδίου του Άρεως.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/08/2022 - 21:20
24/08/2022 - 21:20
25/08/2022 - 21:20
26/08/2022 - 21:20
27/08/2022 - 21:20
28/08/2022 - 21:20
29/08/2022 - 21:20
30/08/2022 - 21:20
31/08/2022 - 21:20
01/09/2022 - 21:20