Δήμος Αθηναίων: Αυλαία για το πρόγραμμα 25-31 Ιουλίου 2022

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

 Κορυφώνεται την εβδομάδα 25-31 Ιουλίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή». Το θέατρο Κολωνού συνεχίζει να αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης, με αφετηρία τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα άνθη της καταστροφής» σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 25.7. Την θεατρική σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 27.7, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με την μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Παστρικές» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Την Πέμπτη 28.7 θα απολαύσουμε τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη σε μία μοναδική συναυλία, ενώ την Παρασκευή 29.7 η ομάδα The Young Quill  θα παρουσιάσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβουςΌμως, και το Σάββατο 30.7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για μία μοναδική θεατρική εμπειρία με τη θεατρική μεταφορά του έργου «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.  Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 31.7 και η αυλαία πέφτει με τη συναυλία «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε», ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια», με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών.

** Στο θέατρο Κολωνού η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα εκτός από το θέατρο Κολωνού και το Γήπεδο  Μπάσκετ Ελληνορώσων θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό. Την Τρίτη 26.7 θα απολαύσουμε τον Ορφέα Περίδη σε μία «εκρηκτική» συναυλία, ενώ την Τετάρτη 27.7 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα μας ερμηνεύσει τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο. O σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 28.7, το πρωτότυπο έργο για όλη την οικογένεια «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»: Ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν! Τέλος, την Παρασκευή 28.7 η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της τζαζ σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά.

Το «μουσικό» παρόν δίνει την τελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεων και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα συναντήσει το κοινό τη Δευτέρα 25.7 στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

 

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας 25 - 31 Ιουλίου 2022 ανά Δημοτική Κοινότητα:

 

4η Δημοτική Κοινότητα

Θέατρο Κολωνού

(Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός)

 

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022
21.00| «Τα άνθη της καταστροφής»
Μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας.
Ο τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου, μαζί με τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλωνα Τσούνη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια σε μία νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση σε κείμενα της Ευγενίας Μαραγκού.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

 

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

21.00| Θέατρο Κολωνού
«Οι Παστρικές»

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν σε κείμενο- σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη με αυθεντικά σμυρνέικα, αλλά και πρωτότυπα τραγούδια.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
21.00| 
Petros Klampanis TRIO
Μουσική παράσταση με τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη.
O Πέτρος Κλαμπάνης με τους Πέτρο Πολυζωγόπουλο στο πιάνο και Γιάννη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα σε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές του μουσικές. Μουσικές προσμίξεις, όπου η world μουσική συναντά την jazz και τους παραδοσιακούς ήχους της ανατολικής Μεσογείου.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ
Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

20.30| Θέατρο Κολωνού
«Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Θεατρική παράσταση από την ομάδα The Young Quill. Μία μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. Μία σκηνική συνάντηση θεάτρου, χορού και τραγουδιού.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

 

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
21.00| «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς»

Θεατρική μεταφορά του έργου του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ενσαρκώνουν όλους τους ρόλους της νουβέλας σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι, το οποίο αντιμάχοντας τον τίτλο, σφύζει από ζωή.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

 

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022
21.00| «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε»
Συναυλία - αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια».
Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Άννα Ματσούκα, η Θέλμα Καραγιάννη και η Νατάσα Χριστοφιλάκη

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

 

5η Δημοτική Κοινότητα          

Πλατεία Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022
21.00| Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής  Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Φωτογραφικό υλικό εδώ

 

7η Δημοτική Κοινότητα

 

Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων

(Βλάχου & Εφταλιώτη, Ελληνορώσων)

 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022
21.00| Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη
Ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, σαν φωτοβολίδα να «σκάνε», μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση.
Συμμετέχει η Σουσάνα Τρυφιάτη.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

21.00| Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής από την Θεσσαλονίκη, θα συναντήσει ξανά το αθηναϊκό κοινό στην καρδιά του καλοκαιριού, παρουσιάζοντας μια συναυλία με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
20:30| 
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»: Ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν!
O σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν και δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Πίσω από το μπερντέ δίνει ζωή με τη φωνή του στους χαρακτήρες του έργου, ενώ τη δισδιάστατη σύμβαση «σπάει» με την παρουσία της η αγαπημένη μπάντα των Burger Project, που γίνεται μουσικός συνοδοιπόρος του Καραγκιόζη και της παρέας του, παίζοντας ανατρεπτική μουσική και ξεχωριστές διασκευές από όλον τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

21.00| Swinging with the Athens Big Band!
Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

 

info box

Για ηλικίες από: 

Διεύθυνση: 

17 γειτονιές της Αθήνας

Πόλη: 

Κόστος: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/07/2022 - 21:00
26/07/2022 - 21:00
27/07/2022 - 21:00
28/07/2022 - 21:00
29/07/2022 - 21:00
30/07/2022 - 21:00
31/07/2022 - 21:00