Kinder-thek "Η μεγάλη επιστροφή" στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης

Η Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει μετά από μια πολύμηνη απουσία ξανά δράση μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τους ολοκαίνουργιους, ανακαινισμένους χώρους της μέσα από τρεις δωρεάν ξεχωριστές δράσεις για παιδιά!
 
• Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, 18:30- 20:00
"Κάνε το ρομπότ σου ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας!"
Οι ήρωες και οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών και των διηγημάτων μπορούν να ζωντανέψουν και να πραγματοποιήσουν όσα έζησαν, μπροστά σου. Μπορούν να τρέξουν, να λύσουν το γρίφο της υπόθεσης, ακόμη και να σου πουν τα μυστικά και τις επιθυμίες τους, που δεν γράφτηκαν και δεν έγιναν ποτέ γνωστά. Πώς; Μα φυσικά με τη βοήθεια των ρομπότ! Το καλύτερο είναι ότι εσύ μπορείς να γίνεις ο μηχανικός δίνοντάς τους τη φωνή σου, να τα καθοδηγήσεις αλλά και να επιλέξεις τι θα πουν και τι θα κάνουν. Μια παρέα πέντε ρομπότ εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί σου και να ζήσετε μαζί μια περιπέτεια ξεχωριστή. Τα ρομπότ ήδη λαδώνουν τα γρανάζια τους, για να είναι έτοιμα για δράση στη συνάντηση σας στη βιβλιοθήκη!
 
Προτεινόμενες ηλικίες: 7- 11
 
Δήλωσε συμμετοχή εδώ:
 
Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, 18:30-20:00 "Φαντάσματα στη βιβλιοθήκη;"
Υπάρχουν στις βιβλιοθήκες φαντάσματα; Και αν όχι γιατί επιμένει η βιβλιοθηκονόμος πως παράξενοι ήχοι ακούγονται κάθε βράδυ αφού κλειδώσει η πόρτα; Η υπόθεση θα διαλευκανθεί μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού στη βιβλιοθήκη, θυμίζοντάς μας πόσο απολαυστικό είναι να ακουμπάμε, να παρατηρούμε, να ξεφυλλίζουμε, να μυρίζουμε, να στοιβάζουμε και να ανακαλύπτουμε ήρωες μέσα στα βιβλία. Το κυνήγι, το ψάξιμο και η ένταση ιντριγκάρει τα παιδιά και η επιτυχία είναι δεδομένη.
 
Προτεινόμενες ηλικίες: 7- 11
 
Δήλωσε συμμετοχή εδώ:
 
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 18:30-20:00
"Δεν πετώ, δημιουργώ!"<br>Το ήξερες ότι περίπου 300 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν κάθε χρόνο στον Ατλαντικό Ωκεανό; Ή ότι τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε χρησιμοποιήσει για μόλις 12 λεπτά; Έλα μαζί μας για να μετατρέψουμε μία παλιά μπλούζα σε επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, ώστε να μειώσουμε το πλαστικό μίας χρήσης. Σε περιμένουμε για να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να ακούσουμε τις ιδέες σου για έναν πιο καθαρό πλανήτη! Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου μια παλιά μπλούζα και ένα ψαλίδι!
Στόχος του βιωματικού αυτού εργαστηρίου που σχεδιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η εξοικείωση των παιδιών με τους όρους της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης υλικών αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα όπως η αξιοποίηση των απορριμμάτων. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας "άχρηστα υλικά", αντικείμενα δηλαδή καθημερινής χρήσης που θα έχουν συλλέξει στο σπίτι, μαθαίνουν να κατασκευάζουν χρήσιμα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα.
 
Προτεινόμενες ηλικίες: 8- 12
 
Δήλωσε συμμετοχή εδώ:
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται προεγγραφή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στους επιμέρους συνδέσμους ανά εκδήλωση.
 
Ο αριθμός συμμετεχόντων στα εργαστήρια είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66,
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 889 610
 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 
 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 889 610

Διεύθυνση: 

Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/04/2022 - 18:30