Ο γαργαληστής /edu project στο Θέατρο Αυλαία

Το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ γίνεται αφορμή για παιχνίδι. Ένα θεατροπαιδαγωνικό πρόγραμμα για την βαθύτερη κατανόηση του άλλου με στόχο να διεγείρει την ενσυναίσθηση και την κοινωνική ευαισθησία.

Λίγα λόγια:

Δύο εμψυχώτριες με όρεξη και ζωντάνια προσεγγίζουν την ιστορία του γαργαληστή με διαφορετική ματιά. Αφήγηση, ρόλοι και παιχνίδι είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν. Ένας κόσμος δράσης δημιουργείται από λίγα αντικείμενα που εναλλάσσονται. Με αφετηρία την βαλίτσα του γαργαληστή το ταξίδι ξεκινάει. Τα παιδιά μπαίνουν σε ρόλο και έχουν μια αποστολή: Να μαζέψουν και να μοιράσουν το γέλιο. Καταστρώνουν σχέδια, περιπλανιούνται, εξερευνούν, τρυπώνουν κρυφά σε δωμάτια και γαργαλάνε. Συνομιλούν με τους ήρωες. Ανοίγουν μια σχολική τσάντα και βρίσκουν ένα ημερολόγιο που ξεκλειδώνει την ιστορία. Βάζουν στόχο να βοηθήσουν έναν άλλο ήρωα, ένα παιδί. Κάνουν πειράματα, φτιάχνουν ‘‘το άρωμα’’, αυτοσχεδιάζουν και το καταφέρνουν. Γιορτάζουν την χαρά τους με μία τρελή παρέλαση.

Τι επιδιώκουν:

Ακούγοντας τις ιστορίες των ηρώων, τα παιδιά μπαίνουν στην θέση τους και κατανοούν τα προβλήματά τους. Ταυτίζονται μαζί τους και συνειδητοποιούν τις δυσκολίες τους. Έτσι, κινητοποιούνται για την επίτευξη ενός στόχου. Να προσφέρουν βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται. Το γέλιο πρέπει να μοιραστεί σε όλους. Οι γαργαληστές καλούνται να ‘‘εκπληρώσουν’’ το καθήκον τους! Τι μας ωθεί σε τέτοιες πράξεις γενναιοδωρίας; Πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάμε γύρω μας; Μήπως είναι περισσότερα από όσα γνωρίζουμε;
Ελάτε να γαργαλήσουμε για να το διαπιστώσουμε!
Ζουμπαμπαλί και ξεκινάμε…

Συντελεστές:

Σχεδιασμός-Εμψύχωση: Βερενίκη Πασλαμούσκα, Ροδόπη Ρουκούδη
Κείμενο-Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ.

Ηλικίες: 6-9 ετών.

Διάρκεια: 90'.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, στις 12:00.
Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 12:00.

Κόστος συμμετοχής: 10€.
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία & ticketservices.gr

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 230 013

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 230 013

Διεύθυνση: 

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 10€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/03/2022 - 12:00
02/04/2022 - 12:00