Ο Καλτσοκλέφτης, Διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιού

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα παρουσιάσουν διαδικτυακά αφήγηση του παραμυθιού «Ο Καλτσοκλέφτης» του Γιώργου Λεμπέση, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέα με τον συγγραφέα του βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν πού πάνε τελικά οι παιδικές… κάλτσες όταν χάνονται και γιατί είναι τόσο σημαντικές στην απώθηση των… «εφικαλτσών» που μας ταλαιπωρούν στον ύπνο.

Επίσης, συναντούν τους ευφυείς χαρακτήρες Σκουπάτη, Πέτσα, Φωφού και Κύρκο, που βοηθούν τον ομώνυμο χνουδωτό ήρωα του βιβλίου να γνωρίσει μια νέα πτυχή του εαυτού του και την αξία της προσφοράς βοήθειας στους γύρω μας.

Κατόπιν, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα για το βιβλίο.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λεμπέση:

Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης γεννήθηκε το 1981. Έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 σελίδες» και «Πρώτη πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις «Πένες της χρονιάς» μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας όλων των εποχών. Θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας στο ενεργητικό του 7 μπεστ σέλερ, 12 διηγήματα για ενηλίκους και μεταφράσεις σε αγγλικά και αραβικά. Το δημοφιλές παραμύθι του «Ψαρόσουπα» έχει ανέβει 4 φορές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, ενώ μια φορά ανέβηκε το έργο του «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου». Επιπλέον, έχει συνυπογράψει με τον αδελφό του τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όσα λέν’ οι τοίχοι», στην οποία συμμετείχαν το Τρίφωνο, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. (2011).Έχει κάνει τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Κατερίνας Μαρκαδάκη «Το σπάταλο τερατάκι», σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ενώ έγραψε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και των Public Cyprus το παραμύθι “Το κομμάτι” για το project «Το βιβλίο των σχολείων», όπου συμμετείχαν 1.200 μαθητές. Έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, Town For Kids (2008-2009), και του The Christmas Factory της Star Kid (2014), με προσέλευση που ξεπέρασε συνολικά τους 250.000 θεατές.

Aπευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή ΕΔΩ:
https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2022/o-kaltsokleftis

Eπιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/03/2022 - 11:00