Ώρα για εργαστήρι παιχνιδιού και εξερεύνησης για γονείς και παιδιά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Τα “Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά-Θέατρο Μεταξουργείο” διοργανώνουν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, από τις 17:00 έως τις 19:30, ένα εργαστήρι παιχνιδιού και εξερεύνησης για γονείς και παιδιά.

Το εργαστήρι είναι ένα κάλεσμα για συμμετοχική δράση των γονέων σε μια αυθεντική συνδιαλλαγή με τα παιδιά τους. Χρησιμοποιώντας εργαλεία και τεχνικές από το Εκπαιδευτικό Δράμα, θα εξερευνήσουν τη σχέση του ‘‘δίνω και παίρνω’’, μπαίνοντας σε μία ιστορία στην οποία θα γίνουν πρωταγωνιστές αλλά και εξωτερικοί παρατηρητές. Μέσα από μια βιωματική ακολουθία, θα παρατηρήσουν τους ήρωες, θα μπούνε στη θέση τους, θα αναλογιστούν τα κίνητρά τους, θα μοιραστούν τις σκέψεις τους και τα ερωτηματικά τους, θα αφουγκραστούν τον εαυτό τους, θα αναστοχαστούν πάνω στις πράξεις των ηρώων.

Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι μια μορφή θεατρικής αγωγής με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Ο συνδυασμός συναισθηματικής εμπλοκής και νοητικής επεξεργασίας, βίωσης και αναστοχασμού, αποβλέπει στη μάθηση με την έννοια της κατανόησης του εαυτού μας, αλλά και του κόσμου.

Ο σχεδιασμός αυτός απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω χωρίς να υπάρχει έπειτα περιορισμός ηλικίας. Κάθε παιδί είναι ταίρι με έναν γονέα/κηδεμόνα/συνοδό και παίζουν μαζί καθ’όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού. Στην περίπτωση που τα παιδιά είναι δύο, χρειάζεται η παρουσία δύο συνοδών, ώστε να υπάρχει η δυαδική σχέση που είναι απαραίτητη για αυτόν τον σχεδιασμό.

Αν επιθυμούν να παραβρεθούν δύο ή περισσότεροι συνοδοί για κάθε παιδί, ένας μόνο μπορεί να παίζει και οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθούν ως θεατές στις θέσεις του θεάτρου.

Το εργαστήρι παιχνιδιού έχει διάρκεια μίας συνάντησης 2,5 ωρών με ενδιάμεσο διάλειμμα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ το άτομο/15 ευρώ τα αδέλφια.

Με βάση τη νομοθεσία για την είσοδο σας στο θέατρο, θα χρειαστεί οι ενήλικοι να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τα παιδιά self test εντός 48ωρου καθώς και χρήση μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονή στο θέατρο.

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων

Για κρατήσεις στο: natasa.stefanatou@gmail.com, στη σελίδα στο Facebook Θέατρο Μεταξουργείο ‘‘Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά’’ ή στο τηλ.6940 827 757

Οργάνωση, καθοδήγηση: Νατάσα Στεφανάτου (ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής, εκπαιδευτικού δράματος και χορευτικής προπαιδείας).

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για κρατήσεις στο: natasa.stefanatou@gmail.com, στη σελίδα στο Facebook Θέατρο Μεταξουργείο ‘‘Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά’’ ή στο τηλ. 6940 827 757

Διεύθυνση: 

Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14,
τ.κ. 104 36

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/02/2022 - 17:00