Κλίμα στα Νιάτα: Διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά

Ένα νέο διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά έρχεται στον Κύκλο, γεμάτο με φαντασία, συναίσθημα και παιχνίδι!

Είναι κρίμα το κλίμα; Γιατί λένε όλοι για αυτό το κλίμα; Δικό μας είναι άραγε; Μεγάλο το μπέρδεμα και στο δικό μας μυαλό για αυτό το κλίμα που επηρεάζει τις διακοπές μας, τα λουλούδια ή ακόμα και ποια φρούτα πρέπει να τρώμε και πότε!

Μαζί με το αγαπημένο The Bee Camp -την πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με την προστασία των μελισσών- τα παιδιά εξερευνούν μαζί με τα παιδιά τη σχέση τους με τη φύση, μέσα από εργαστήρια και πρωτότυπες εμπειρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και quiz θα παρακολουθήσουν πώς το κλίμα επηρεάζει και διαμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων στις διάφορες γωνιές της γης, θα παρατηρήσουν τον όρο «κλιματική αλλαγή» και τη σχέση των ανθρώπων με αυτήν.

Λίγα λόγια για τον Κύκλο – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

Ο Κύκλος, είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει το διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα, προ(σ)καλώντας κάθε ηλικίας πολίτες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες στις πόλεις και στις γειτονιές τους μέσα από διάφορες δράσεις, όπως εργαστήρια και συναντήσεις. Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους, με στόχο να βρούμε όλες και όλοι μαζί πώς η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη. Θεωρώντας ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινότητας μας είναι αλληλένδετες και ισότιμες, η ομάδα του Κύκλου υποστηρίζει με συμμετοχικές διαδικασίες τη σταδιακή μετάβαση προς μία πιο κυκλική οικονομία και κοινωνία.

Πληροφορίες:

https://incommon.gr/el/

https://www.facebook.com/kyklosskg

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 κατά τις ώρες 17.00 – 18.00.

Για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών.

Απαραίτητη η συμπλήρωση τη Φόρμας Εγγραφής:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTOIQVdUHTJ6OkflVfPaZS6nxtGKwL...

Eπιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/01/2022 - 17:00