“Μικροί & Μεγάλοι Μαζί” δημιουργούμε το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές

Η ΑΝΤΑΜΑ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλούμε «Μικρούς & Μεγάλους» να δημιουργήσουν την ΚΟΙΝΗ ευχή τους για τη νέα Χρονιά και να τη μοιραστούν μαζί μας διαδικτυακά, από 13 Δεκεμβρίου 2021 έως και 7 Ιανουαρίου 2022.!

Καλούμε παιδιά & εφήβους ηλικίας 4 -15 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών να «ενωθούν» και να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση μίας «κοινής ευχής» που θα αποτυπώνει τις σκέψεις, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για το 2022! Στην ομάδα είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν και γονείς, ώστε 3 ή και 4 γενιές να χαρίσουν το «κοινό» τους αποτύπωμα στον νέο χρόνο.

Οι ευχές από τη διαγενεακή δράση «Μικροί & Μεγάλοι Μαζί, δημιουργούμε το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

H διαγενακή δράση θα κορυφωθεί το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, όπου Ομάδες με «Μικρούς και Μεγάλους» θα συγκεντρώσουν όλες τις ευχές και από αυτές θα δημιουργήσουν το «Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές», το οποίο, καθ’ όλο το έτος, θα μετασχηματίζεται και θα εμπλουτίζεται μέσα από νέες δημιουργικές διαγενεακές δράσεις.

Πάρτε χαρτί, μολύβι, χρώματα, συνεργαστείτε και αποτυπώστε την κοινή σας ευχή για το 2022!

Περισσότερες πληροφορίες: https://antama.gr/intergenerational-diageneako-euxi22

Η πρωτοβουλία αυτή, με αφετηρία τις φετινές γιορτές, έχει ως στόχο, μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο των γενεών, να αναδειχτεί η δύναμη της διαγενεακής επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για στερεότυπα και ηλικιακές διακρίσεις.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία στείλτε μας email: contact@antama.gr

Σχετικά με την ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Η ΑΝΤΑΜΑ ιδρύθηκε με στόχο να λειτουργεί ως ΓΕΦΥΡΑ που θα συνδέει τους ανθρώπους ηλικίας 65+ με συνομήλικους και νέους, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και διαγενεακών δράσεων, ώστε να συμβάλει στο χτίσιμο μίας Κοινωνίας ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ σε όλους.

Οι στρατηγικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η ΑΝΤΑΜΑ είναι :
- Ενδυνάμωση ανθρώπων 65+, μέσα από υλοποίηση δράσεων, που τους κινητοποιούν και τους δίνουν λόγους να παραμένουν συναισθηματικά, σωματικά και διανοητικά ενεργοί.
- Ενίσχυση Διαγενεακών Δεσμών, μέσω Διαγενεακών προγραμμάτων / Παρεμβάσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, βάσει των κοινών ενδιαφερόντων τους.
- Ευαισθητοποίηση Κοινωνίας (ΕΚ), μέσα από δράσεις και καμπάνιες, που έχουν στόχο να μειώσουν τα στερεότυπα που οδηγούν στον ηλικιακό ρατσισμό και να ενισχύσουν τη δύναμη και τη φωνή των ατόμων 65+.

Σχετικά με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα.
Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υλοποιεί τους καταστατικούς στόχους μέσα από τον θεσμό του Παιδικού Μουσείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την εκπαίδευση ενηλίκων, τις συμβουλευτικές δράσεις, το εθελοντικό πρόγραμμα και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από τη στιγμή της ίδρυσής του. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους μάθησης. Από το 1994 δημιούργησε και λειτουργεί το πρώτο Παιδικό Μουσείο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο σήμερα στεγάζεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για οποιαδήποτε επικοινωνία στείλτε μας email: contact@antama.gr

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/12/2021 - 18:00