Το Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως ολοκληρώνει την επιτυχημένη παρουσία του

To Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως ολοκληρώνει την επιτυχημένη παρουσία του. Μάθετε τα πάντα για το πρόγραμμά μας μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου.

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη που επιμελήθηκε η ομάδα του Cinema Alive στο Πεδίον του Άρεως ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα των προβολών του στις 14 Οκτωβρίου. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν με ελεύθερη είσοδο νέες και κλασικές ταινίες στον παραμυθένιο κόσμο μας και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις. Στον χώρο λειτουργεί καντίνα με εκλεκτά διαλεγμένα υλικά όπως και μπαρ με δροσιστικά κοκτέιλ.

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive. Αναπαυτικά καθίσματα και πινελιές από την χώρα των θαυμάτων προσφέρουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο πιο ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας.

• To αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως και το μενού του Cine Αλίκη βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα Cine Aliki (cinemaalive.org)
• Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν και δίνεται η δυνατότητα προκράτησης θέσης.
• Όσοι έχουν προχωρήσει σε προκράτηση μέσω viva.gr θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, ειδάλλως τα εισιτήρια θα ακυρώνονται.
• Σε περίπτωση sold out μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της viva.gr διατίθενται ελεύθερες θέσεις για όσους βρίσκονται από νωρίς (τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της προβολής) στον χώρο. Ομοίως θα διατίθενται και τα όποια ακυρωμένα εισιτήρια πριν την έναρξη της προβολής.
• Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
• Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Στο Cine Αλίκη τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της μετάδοσης του Covid-19 όπως: χρήση μάσκας και προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό, τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, χρήση αναλώσιμων και συσκευασμένων προϊόντων μιας χρήσης, αποφυγή συνωστισμού.

H ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018. Όλο το project είναι βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης "σινεμά, θέατρο, installations" έτσι ώστε να προσφέρει στο θεατή μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του Cinema Alive εγκαινίασε το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένας θεσμός που καταργήθηκε στη δεκαετία του ‘80. Το πρωτότυπο ραντεβού κράτησε συντροφιά στο κοινό με επιτυχία τη σεζόν Ιούνιος – Νοέμβριος 2021, από τον χώρο του Λυκαβηττού και του Ο.Α.Κ.Α. με μια ανανεωμένη πρόταση για τις πιο ασφαλείς βραδιές στην πόλη, γεμάτες σινεμά από την άνεση του αυτοκινήτου σας, αλλά και live events που έγιναν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση. Για τη φετινή σεζόν από τον Ιούνιο του 2021 μεταφερθήκαμε στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου στον καινούργιο χώρο του City Drive-in / Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πολυκράτους 6 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) μια ανάσα από το κέντρο της πόλης στο πιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο συνάντησης της Αθήνας, μετατρέποντάς τον και σε σκηνή με καθήμενους που ονομάζεται Lunar Space για το άπλετο φως του φεγγαριού που προσφέρει.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δημιουργούμε έναν υπαίθριο κόσμο παραμυθιού στο Πεδίον του Άρεως στον χώρο του θεάτρου Αλίκη, το Cine Αλίκη που θα φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο (δίνεται η δυνατότητα προκράτησης ενώ εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου).

Πρόγραμμα έως 14/10/2021

5/10
20:15 CAPTAIN FANTASTIC
Μια ταινία για όλη την οικογένεια, πρόταση για έναν νέο, τρυφερό τρόπο ζωής με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν από το επικό αριστούργημα Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ.

6/10 ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
20:15 GILDA
Ένα από τα πλέον κλασικά, σκοτεινά και θριαμβευτικά film noir της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ που καθιέρωσε την Ρίτα Χέιγουορθ ως τον απόλυτο μύθο της femme fatale. Απογυμνώνοντάς τον, ξεκινώντας πρώτα από τα γάντια στο πιο ιστορικό στριπτιζ όλων των εποχών.

7/10
20:15 CHICAGO
Ένα από τα πλέον κλασικά χολιγουντιανά μιούζικαλ. Το Chicago βραβεύτηκε με 6 Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Β' Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερα Κοστούμια, Καλύτερα Σκηνικά) και 3 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας - Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τη Ρενέ Ζελβέγκερ και Καλύτερη Α' Αντρική Ερμηνεία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία ξεπερνώντας παγκοσμίως τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

8/10 ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
20:15 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ | CHARADE
Κλασική χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί με τους Όντρεϊ Χέμπορν και Κάρι Γκραντ. Αποτελεί μόνη της ένα καινούργιο κινηματογραφικό είδος που συνδυάζει ρομαντσο με σασπένς και θεωρείται μέχρι και σήμερα από τους ειδικούς «η καλύτερη χιτσκοκική ταινία που δεν γυρίστηκε από τον Χίτσκοκ». Η μουσική του Χένρι Μανσίνι μαγεύει.

9/10 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
20:15 ΓΟΡΙΛΟΜΠΕΛΑΔΕΣ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ)
Μεταγλωττισμένη παιδική ταινία με ήρωα έναν λευκό γορίλα που μπλέκει άθελά του σε μια περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.

10/10 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
20:15 ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΟΑΛΑ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ)
Μεταγλωττισμένη παιδική ταινία με ήρωα τον Μπλίνκι Μπιλ, ένα γενναίο μικρό κοάλα που ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι εξερεύνησης για να εντοπίσει τον χαμένο πατέρα του.

11/10 ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
20:15 ΑΦΤΕΡΛΩΒ
Μεταμοντέρνα, μεταερωτική κομεντί με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της νέας γενιάς ελλήνων ηθοποιών, Χάρη Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου. Βραβεία στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο και Θεσσαλονίκης. Θα σας κάνει να ερωτευτείτε ξανά.

12/10
20:15 NOTTING HILL
H ταινία που γυρίστηκε ως η απόλυτη εμπορική επιτυχία και το απέδειξε. Χιου Γκραντ και Τζούλια Ρόμπερτς σε μια ρομαντική ταινία – σημείο αναφοράς για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια στον κόσμο.

13/10
20:15 VICKY CRISTINA BARCELONA
Για πολλούς μία από τις καλύτερες ταινίες στη φιλμογραφία του Γούντι Άλεν. Θα μείνει στην ιστορία για το καυτό φιλί των Πενέλοπε Κρουθ και Σκάρλετ Τζοχάνσον, αλλά και την υπέροχη κινηματογράφηση της Βαρκελώνης. Η Πενέλοπε Κρουθ δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά σέξι, αν και ο Γούντι Άλεν υποστηρίζει πως η ταινία είναι δράμα...

14/10 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
20:15 OΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΛΙΕ | FAMILLE BELIER
Σαρωτική εμπορική επιτυχία στην Γαλλία με πάνω από 7 εκατομμύρια θεατές. 7 Βραβεία Σεζάρ και ένα γλυκόπικρο σενάριο που συγκινεί.

Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου
ενώ δίνεται η δυνατότητα προκράτησης μέσω viva.gr εδώ: https://www.viva.gr/tickets/cinealiki-inthepark/

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για πληροφορίες: τηλ.6973 228 310

Διεύθυνση: 

Yπαίθριο χώρο του Πεδίου του Άρεως

Πόλη: 

Κόστος: 

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου ενώ δίνεται η δυνατότητα προκράτησης μέσω viva.gr

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/10/2021 - 20:15
06/10/2021 - 20:15
07/10/2021 - 20:15
08/10/2021 - 20:15
09/10/2021 - 20:15
10/10/2021 - 20:15
11/10/2021 - 20:15
12/10/2021 - 20:15
13/10/2021 - 20:15
14/10/2021 - 20:15