Νέο πρόγραμμα μαθημάτων ρομποτικής στο robotsetgo

Το robotsetgodesign αποτελεί ένα αποκλειστικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, που συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων μηχανικής , φυσικής, μαθηματικών, τεχνολογίας και προγραμματισμού.

Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται οι αναγνωρισμένες πλατφόρμες εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO WEDO2 και LEGO MINDSTRORMS, SPIKE οι οποίες συνδυάζονται με πλήθος τεχνικών εργαλείων , κατασκευών και τεχνολογικών υλικών.

Σε κάθε μάθημα, τα παιδιά σχεδιάζουν λειτουργικά ρομπότ που αντιμετωπίζουν σύνθετες δοκιμασίες. Συνδυάζοντας τα κατάλληλα υλικά και εξαρτήματα, ανακαλύπτουν νέες τεχνικές και δουλεύοντας με επιστημονική μεθοδολογία και ακρίβεια ως προς την ανάλυση των δεδομένων και την τεκμηρίωση των συμπερασμάτων τους , προγραμματίζουν τα ρομπότ τους και πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

Οι δράσεις robotsetgo γίνονται σε έναν εκπαιδευτικό πολυχώρο υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, που βρίσκεται στο κέντρο του Τριλόφου θεσσαλονίκης. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το πρόγραμμα σπουδών του και είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα και υλικά. Οι κύριοι άξονες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:

1.ρομποτική wedo2, ev3, spike
2.Προγραμματισμός
3.Arduino

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές μηχανικής. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της μηχανικής όπως γρανάζια, άξονες και με δομικά υλικά της LEGO.
Κάθε μάθημα στηρίζεται σε ένα σενάριο, το οποίο τα παιδιά ερμηνεύουν και προτείνουν τη δικής τους εκδοχή, αιτιολογώντας τις ιδέες τους. Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά και σχήματα προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αντικείμενο και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όπου τις αξιολογούν και τις βελτιώνουν.

Το robotsetgodesign είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό concept , μια συνολική εμπειρία γνώσης, δημιουργίας και παιχνιδιού.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναπτύσσονται γύρω από τα γνωστικά πεδία του STEM. Στόχοι τους είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της κριτικής και μεθοδικής σκέψης της φαντασίας, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εύρεση λύσεων.

Στο robotsetgo τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, παρουσιάζουν τις ιδέες τους, εργάζονται, δημιουργούν, επιμένουν, δίνουν λύσεις και πετυχαίνουν.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρέχουμε και την επιλογή για πληρωμή ανά μήνα 40 ευρώ. Για το δεύτερο παιδί έκπτωση 10%.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την χρήση όλων των μέτρων υγιεινής: αντισηπτικό για τα χέρια, μάσκες όπως και η σχολαστική απολύμανση των υλικών που χρησιμοποιούνται.
Επίσης κατά την διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά θα έχουν εκπαιδευτικό υλικό ρομποτικής (κουτί) καθώς και όλα τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (6-8 ατόμων) έτσι ώστε να τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλα τα τμήματα μας θα λειτουργούν παράλληλα έτσι ώστε να εξυπηρετεί και αδέλφια να έρχονται την ίδια ώρα σε διαφορετικά τμήματα.

Τα τμήματα είναι:

Τετάρτη και Παρασκευή 5:15 με 6:45 και 7:00 με 8:30 για wedo2 .
Παρασκευή 5:15 με 6:45 και 7:00 με 8:30 για ev3 spike.
Παρασκευή 5:15 με 6:45 και 7:00 με 8:30 για γλώσσα προγραμματισμού.
Σάββατο από τις 10:15 με 11:45 και 12:00 με 13:30 έχει wedo2 - ev3 – arduino – γλώσσα προγραμματισμού.

­Κλείστε μία θέση στην τεχνολογία στο τηλ. : 2392 400 370 | Κιν: 6944 140 426
Δηλώστε συμμετοχή περιορισμένος αριθμός θέσεων.

robotsetgo
Μεγάλου Αλεξάνδρου 68,
τ.κ.575 00, Τρίλοφος
Θεσσαλονίκη

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. : 2392 400 370 | Κιν: 6944 140 426

Διεύθυνση: 

robotsetgo
Μεγάλου Αλεξάνδρου 68,
τ.κ.575 00, Τρίλοφος

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναφέρεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/09/2021 - 17:15