Κινηματογραφικές προβολές στο Πεδίον του Άρεως με ελεύθερη είσοδο

Ένας φανταστικός κόσμος δημιουργείται μέσα στο Πεδίο του Άρεως και περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν νέες και παλιές ταινίες με δωρεάν είσοδο. Στον χώρο λειτουργεί καντίνα με εκλεκτά διαλεγμένα υλικά όπως και μπαρ με δροσιστικά κοκτέιλ για τις ζέστες νύχτες του καλοκαιριού. 

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώνεται σε ένα καλοκαιρινό σινεμά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Αναπαυτικά καθίσματα και πινελιές από την χώρα των θαυμάτων σας περιμένουνε για να ζήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

  • Αναλυτικό πρόγραμμα όπως και μενού μπορείτε να βρείτε στο cinealiki.cinemaalive.org

  • Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν και δίνεται η δυνατότητα προκράτησης θέσης.

  • Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. 

  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Λίγα λόγια για την ομάδα του Cinema Alive και τα projects της

H ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018. Όλο το project είναι βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης "σινεμά, θέατρο, installations" έτσι ώστε να προσφέρει στο θεατή μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του Cinema Alive εγκαινίασε το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένας θεσμός που καταργήθηκε στη δεκαετία του ‘80. Το πρωτότυπο ραντεβού κράτησε συντροφιά στο κοινό με επιτυχία τη σεζόν Ιούνιος – Νοέμβριος 2021, από τον χώρο του Λυκαβηττού και του Ο.Α.Κ.Α. με μια ανανεωμένη πρόταση για τις πιο ασφαλείς βραδιές στην πόλη, γεμάτες σινεμά από την άνεση του αυτοκινήτου σας, αλλά και live events που έγιναν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση. Για τη φετινή σεζόν από τον Ιούνιο του 2021 μεταφερθήκαμε στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου στον καινούργιο χώρο του City Drive-in / Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πολυκράτους 6 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) μια ανάσα από το κέντρο της πόλης στο πιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο συνάντησης της Αθήνας, μετατρέποντάς τον και σε σκηνή με καθήμενους που ονομάζεται Lunar Space για το άπλετο φως του φεγγαριού που προσφέρει.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δημιουργούμε έναν υπαίθριο κόσμο παραμυθιού στο Πεδίον του Άρεως στον χώρο του θεάτρου Αλίκη, το Cine Αλίκη που θα φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο (δίνεται η δυνατότητα προκράτησης ενώ εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου).

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Cine Αλίκη βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα Cine Aliki (cinemaalive.org)

Στο Cine Αλίκη τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της μετάδοσης του Covid-19 όπως: χρήση μάσκας και προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό, τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, χρήση αναλώσιμων και συσκευασμένων προϊόντων μιας χρήσης, αποφυγή συνωστισμού.

 

Πρόγραμμα 2/9 – 12/9

 

2/9 ΠΕΜΠΤΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ

21:00  ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ | CINEMA PARADISO

Η απόλυτη ωδή στην έβδομη τέχνη, ένα νοσταλγικό παραμύθι για την ενηλικίωση με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η καλύτερη αρχή που δίνει το στίγμα για το κινηματογραφικό μας ταξίδι.

 

3/9 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

21:00  CABARET

Το αριστουργημα του Bob Fosse, ένα μοναδικο musical που αλλαξε την φυσιογνωμια του παρεξηγημενου κινηματογραφικου ειδους και εδω και 40 χρονια παραμενει επικαιρο και συγκλονιστικο.

 

4/9 ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

21:00 ΕΥΤΥΧΙΑ

Τεράστια εμπορική επιτυχία του νέου ελληνικού κινηματογράφου από τον Άγγελο Φραντζή. Ένα σπαραχτικό χρονικό βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, κορυφαίας στιχουργού και της πάλης της με την μοίρα, την πατριαρχία και τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.

 

5/9 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

21:00 THE WIZARD OF OZ / Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

Ταινία – σταθμός για μικρούς και μεγάλους. Ένα διαχρονικό παραμύθι – σημείο αναφοράς για την έβδομη τέχνη.

6/9

21:00  LA LA LAND

To La La Land έγραψε ιστορία στην κατηγορία μουσική, ρομαντική ταινία. Πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν. Αποτελεί τεράστια εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας εισπράξεις πάνω 360 εκατομμύρια, με μπάτζετ γύρω στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Υπήρξε υποψήφια για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού και το Όλα για την Εύα, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου. Στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού είχε δύο υποψηφιότητες, με το City of Stars, τελικά να κερδίζει το Όσκαρ (και τη Χρυσή Σφαίρα λίγες μέρες νωρίτερα).

7/9

21:00 CAPTAIN FANTASTIC

Μια ταινία για όλη την οικογένεια, πρόταση για έναν νέο, τρυφερό τρόπο ζωής με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν από το επικό αριστούργημα Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ.

8/9

21:00  NOTTING HILL

H ταινία που γυρίστηκε ως η απόλυτη εμπορική επιτυχία και το απέδειξε. Χιου Γκραντ και Τζούλια Ρόμπερτς σε μια ρομαντική ταινία – σημείο αναφοράς για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια στον κόσμο.

 

9/9 ΠΕΜΠΤΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

21:00 BREAKFAST AT TIFFANY’S | ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟΥ ΤΙΦΑΝΙΣ

Η μεγάλη κινηματογραφική στιγμή της απόλυτης χολιγουντιανής σταρ Όντρεϊ Χέμπορν βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Τρούμαν Καπότε. Κλασικό αριστούργημα.

 

10/9 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

21:00 VICTOR VICTORIA

Για πολλούς η ταινία που σηματοδότησε το τέλος του κλασικού Χόλιγουντ. Ένα μιούζικαλ με πολλές σινεφιλ αναφορές από τον Μπλέικ Έντουαρντς υποψήφιο για 7 Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες. Η μουσική του Χένρι Μανσίνι που τελικά απέσπασε το Όσκαρ συνοδεύει ακόμα τα κινηματογραφικά μας όνειρα.

 

11/9 ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

21:00  ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Η ταινία-σταθμός για κάθε αθηναϊκό καλοκαίρι. Σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη, ποίηση, μουσική, έρωτας, γοητεία, ψυχανάλυση, καμάκι, ληστές, στιγμές, γόπες, καφέδες, μποξέρ, στοές, κραυγές, σιωπές, χωρισμοί, τρόλεϊ, λόγια. Λίγες σκόρπιες λέξεις που περιγράφουν την ταινία.

 

12/9 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

21:00 PADDINGTON | ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ

To πιο αγαπημένο αρκουδάκι της Βρετανίας σε μια ταινία αντάξια του μύθου του.

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου
ενώ δίνεται η δυνατότητα προκράτησης μέσω viva.gr εδώ: https://www.viva.gr/tickets/cinealiki-inthepark/

Διεύθυνση: 

Yπαίθριος χώρος του Πεδίου του Άρεως

Πόλη: 

Κόστος: 

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/09/2021 - 21:00
03/09/2021 - 21:00
04/09/2021 - 21:00
05/09/2021 - 21:00
06/09/2021 - 21:00
07/09/2021 - 21:00
08/09/2021 - 21:00
09/09/2021 - 21:00
10/09/2021 - 21:00
11/09/2021 - 21:00
12/09/2021 - 21:00