Το Cinobo διοργανώνει δωρεάν κιν/κές προβολές της ταινίας «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ»

Σε μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που άδικα δοκιμάζονται στο Αφγανιστάν, το Cinobo διοργανώνει δύο δωρεάν προβολές της ταινίας «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ» τη Δευτέρα 30/8 στο Σινέ Φλερύ και την Τετάρτη 1/9 στο Cine Αλεξάνδρα.

Με αφορμή τις πρόσφατες σπαρακτικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν και θέλοντας να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση, το Cinobo καλεί όποιον θέλει να δώσει το «παρών»* σε δύο δωρεάν προβολές της ταινίας «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ», τη Δευτέρα 30/8 στις 20.30 στον κινηματογράφο Σινέ Φλερύ και την Τετάρτη 1/9 στις 22.15 στον κινηματογράφο Cine Αλεξάνδρα. Στις προβολές θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της οργάνωσης Women for Afghan Women.

 

Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία δύο ζευγαριών που προσπαθούν να ζήσουν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου, όπου οι πορείες και τα πεπρωμένα τεσσάρων ανθρώπων μπλέκονται με έναν τραγικό τρόπο κάτω από τον ουρανό μιας πόλης στην οποία μόνο τα χελιδόνια είναι ελεύθερα. Ή μήπως ούτε κι αυτά; Τα «Χελιδόνια της Καμπούλ» είναι ένα πανέμορφο animation φιλμ που εξυμνεί την αγάπη και την ελευθερία μα πάνω απ’ όλα πραγματοποιεί, τιμώντας το πρωτογενές του υλικό, ένα καίριο και, δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ, πολιτικό σχόλιο για ένα καθεστώς ανελευθερίας που συνεχίζει να προσβάλλει οποιαδήποτε ανθρώπινη αξία.

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook εδώ

*Δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19.

info box

Διεύθυνση: 

Cine Αλεξάνδρα.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/09/2021 - 22:15