Η μαγεία των ήχων στο σπίτι της «σχεδίας»

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 18:30, η μαγεία των ήχων θα διαχυθεί στο σπίτι της «σχεδίας», ζητώντας από μας μονάχα να την ανακαλύψουμε και να τη νιώσουμε. Με αφορμή το βιβλίο «Η Μαγεία των Ήχων», των Romanyshya Romana & Andriy Lesiv, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά θα πειραματιστούν και θα συνδημιουργήσουν με χαρά μια μικρή, διαδραστική ιστορία με το σώμα τους, τη φωνή τους, αλλά και ήχους κάθε λογής.

Με όχημα την ελεύθερη έκφραση και την πηγαία χαρά για ανταμώματα και ιστορίες ειπωμένες αλλιώς, σας περιμένουμε όλους για ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των ήχων.

Στο βιβλίο οπτικοποιούνται οι ήχοι όλου του κόσμου και ο τρόπος με τον οποίο τους αντιλαμβανόμαστε, αλλά και η σιωπή, ως μέρος της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μας, ενώ τονίζεται η σημασία τόσο του να ακούμε όσο και του να δίνουμε σημασία σε αυτά που ακούμε και να καταλαβαίνουμε ακόμη και χωρίς τις λέξεις. Εκλεκτή καλεσμένη θα είναι και η βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, experimentalist Αγγελική Τουμπανάκη.

«Θα ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς ήχους που μπορεί να έχει η φωνή και το σώμα μας, θα δημιουργήσουμε διαφορετικά ηχοτοπία και θα χρησιμοποιήσουμε την αφήγηση ως μέσο για να φτιάξουμε κάποιες ιστορίες, που μέσα από αυτές θα ανακαλύψουμε τις “προσωπικότητες” του ήχου, την ένταση τις ποιότητες και όλα τα στοιχεία που μπορούν να φτιάξουν μια σύνθεση: γκρούβα, τέμπο, ρυθμό, μελωδία, αρμονία και δομή», μας εξηγεί η κ. Τουμπανάκη. Δεν χρειάζεται καμία ειδική μουσική γνώση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι. «Μονάχα η όρεξη να εκφραστούμε, να ακούσουμε και να μοιραστούμε», ξεκαθαρίζει η κ. Τουμπανάκη.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.
Ημερομηνία: Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 18:30.
Τοποθεσία: «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2).

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: info@shediahome.gr και τηλεφωνικώς στο: 213 -02 31 220

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

*Το «σχεδία home» τηρεί πίστα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@shediahome.gr και τηλεφωνικώς στο: 213 - 02 31 220

Διεύθυνση: 

Τοποθεσία: «σχεδία home»
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/07/2021 - 18:30