"Ο Γιάννης και το Πεύκο" στον Λόφο

Η θεατρική ομάδα Hippo θα παρουσιάσει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 και ώρα: 11.30, τη διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο “Ο Γιάννης και το Πεύκο”, βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιείται το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβάς στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομος Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.

Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς το μήνυμα είναι σκοπός να περάσει στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο τέλος, τα παιδιά -με την βοήθεια των εμψυχωτών- κάνουν μια ομαδική ζωγραφιά με υλικά που τους παρέχει η ομάδα.

Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και τα παιδιά συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας.Η παράσταση θα γίνει σε εξωτερικό χώρο με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος

Ηθοποιοί: Κική Καραΐσκου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Γιώργος Χριστοφορίδης

Σχεδιασμός Δράματος: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουίζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη

Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Συναπίδου

Επικοινωνία: Ιωάννα Λιούτσια

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας HIPPO:

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτoανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.

Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Σελίδα της ομάδας στο Facebook: HippoTheatreGroup
Ιστοσελίδα: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Ηλικίες: 4 – 11 ετών.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τιμές εισιτηρίων: 6€ (γενική είσοδος).

Τηλ. Κρατήσεων: 211-40 41 293, 6974 040 085, 6976 904 396

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 952 707

Διεύθυνση: 

Λόφος
Κύπρου 19, Πυλαία

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/06/2021 - 11:30