Δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Και αυτό το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολης, αφού η ομάδα του μουσείου έχει επιμεληθεί ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά ηλικίας από 3 ετών μαζί με τους συνοδούς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για πάνω από 130 χρόνια, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν δημιουργικά ανακαλύπτοντας την τέχνη και την κηπουρική, θα γνωρίσουν το μουσείο μέσα από μια εναλλακτική διαδραστική διαδρομή που κάνει τη γνώση… παιχνιδάκι και θα συμμετάσχουν σε πρωτότυπες καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες!

Στην αυλή του εργοστασίου

Και φέτος, τα αγαπημένα υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια επιστρέφουν «Στην αυλή του εργοστασίου» προσκαλώντας τα παιδιά 3-9 ετών να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και υλικά, φτιάχνοντας απίθανες κατασκευές. Έτσι, την Κυριακή 13 Ιουνίου, μαθαίνουν τα πάντα για το νερό και τη χρησιμότητά του στο παλιό εργοστάσιο και την πόλη, δημιουργώντας την πιο καλοκαιρινή μπλε κατασκευή!

Πληροφορίες:

Κυριακή 13 Ιουνίου, ώρες: 11:00 & 12:00.

Κόστος: 5€ /Meeting point: Meeting point: Industrial Gas Museum Shop.

Την Κυριακή 30 Μαΐου, ένα ακόμα διασκεδαστικό υπαίθριο εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά 3-9 ετών να γίνουν… «Μικροί κηπουροί με πινέλα!». Με έμπνευση τις ψηλές καμινάδες και τα πελώρια αεριοφυλάκια του εργοστασίου, τα παιδιά ζωγραφίζουν πήλινα γλαστράκια και μεταφυτεύουν αρωματικά φυτά, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Πληροφορίες:

Κυριακή 30 Μαΐου, ώρες: 11:00 & 12:00.

Κόστος:7€ / Meeting point: Industrial Gas Museum Shop.

Μία βόλτα στο Μουσείο… με σακίδιο.

Κάνε «Μία βόλτα στο Μουσείο με… σακίδιο» και ανακάλυψε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή που κάνει την επίσκεψη παιχνιδάκι! Κάθε μέρα οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που αγαπήθηκε εξαρχής από μικρούς και μεγάλους και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά της διαδραστικής διαδρομής από τους ανθρώπους του μουσείου που θα βρίσκονται στους μουσειακούς χώρους από τις 11.30 έως τις 13.30 για να διευκολύνουν την περιήγηση.

Πληροφορίες

Κόστος δανεισμού: 3 ευρώ/ σακίδιο*.

Η διαδρομή διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.

Extra tip: Τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.

*Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Industrial Gas Museum Shop ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Περισσότερες πληροφορίες: gasmuseum.gr

Διεύθυνση: 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναφέρεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/06/2021 - 11:00