«Μικροί & Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»»

Σε μία συγκυρία που επιβάλλει την κοινωνική απόσταση η ΑΝΤΑΜΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, προσκαλούν «Μικρούς» & «Μεγάλους» σε μια Διαγενεακή Δράση από την Τρίτη 20 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, με σκοπό να δημιουργήσουν και να μοιραστούν διαδικτυακά, ένα έργο αφιερωμένο στον αγαπημένο τους «Μεγάλο» ή «Μικρό»!

Παιδιά και έφηβοι (4-15): Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ μεγάλο? Τι θα θέλατε να κάνατε τώρα μαζί;

Ενήλικες 65+: Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε μακριά; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

Πάρτε μολύβι, χαρτί, χρώματα και ελάτε να γεμίσουμε το διαδίκτυο με τις πιο όμορφες εικόνες, σκέψεις και λέξεις! Να μικρύνουμε την απόσταση και να δείξουμε πώς οι γενιές έρχονται κοντά!
Περισσότερες πληροφορίες https://antama.gr/about.php

Όλα τα έργα από τη δράση «Μικροί & Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

Στο τέλος της ενέργειας, θα δημιουργηθεί κολλάζ από τα έργα (ζωγραφική και κείμενα) όλων των συμμετεχόντων, το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους (65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να δώσει χώρο στη δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων διαφορετικών γενεών και προβάλλοντάς τα, να αναδείξει την ανάγκη και τη σημασία της διαγενεακής, επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ηλικιακές διακρίσεις και «αποστάσεις».

Σχετικά με την ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Η ΑΝΤΑΜΑ ιδρύθηκε με στόχο να λειτουργεί ως ΓΕΦΥΡΑ που θα συνδέει τους ανθρώπους ηλικίας 65+ με συνομήλικους και νέους, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και διαγενεακών δράσεων, ώστε να συμβάλει στο χτίσιμο μίας Κοινωνίας ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ σε όλους.

Σχετικά με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υλοποιεί τους καταστατικούς στόχους μέσα από τον θεσμό του Παιδικού Μουσείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την εκπαίδευση ενηλίκων, τις συμβουλευτικές δράσεις, το εθελοντικό πρόγραμμα και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού.
Από το 1994 δημιούργησε και λειτουργεί το πρώτο Παιδικό Μουσείο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο σήμερα στεγάζεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Ένα από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι η «Σοφίτα» που ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των γενεών. Η «Σοφίτα» φιλοξενεί αντικείμενα-τεκμήρια της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής, πηγές εξερεύνησης για τους μικρούς και αναβίωσης αναμνήσεων και ταξιδιού στον χρόνο για τους μεγαλύτερους.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία στείλτε μας email: contact@antama.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/04/2021 - 18:00