Αφηγηματική διαδραστική παρουσίαση βιβλίων για παιδιά

Μικρές και μεγάλες προκλήσεις: Αφηγηματικές διαδραστικές παρουσίασεις βιβλίων με τη μορφή εργαστηρίου για παιδιά (και/ή με τους γονείς τους), γεμάτες παιχνίδια και ανακαλύψεις, στη Συμμορία του Ήλιου και σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα.

17/04/21 3ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Δεν Θέλω Σούπα.
Το τραπέζι θα στρωθεί με πολλά και νόστιμα φαγητά.Θα κάνουμε αυτοσχεδιασμούς και θα μιλήσουμε για τις μυρωδιές, την υφή και τις βιταμίνες των λαχανικών. Θα “μαγειρέψουμε” ένα τραγούδι και θα φτιάξουμε ένα κολλάζ με αληθινά λαχανικά!
Υλικά που θα χρειαστούν: 1-2 φέτες ψωμί μαλακό, οδοντογλυφίδες, 3-4 στεγνά λαχανικά (πχ. καρότο, μαρούλι, πιπεριά, λάχανο), 2-3 ελιές (προεραιτικά), ή 2-3 φυλλαράκια πλυμμένα χόρτα (προεραιτικό).

24/04/21 4ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Ούφ, ένας Αδερφούλης.

Στο σπίτι είναι όλοι έτοιμοι να υποδεχτούν το νέο μωράκι. Είναι όμως το ίδιο εύκολο για όλα τα μέλη της οικογένειας?Με ποιον τρόπο άραγε θα γίνει αποδεκτός ο νέος ρόλος της μεγαλύτερης αδερφής ή αδερφού? Τι θα θέλαμε να ρωτήσουμε το νεογέννητο μωρό, αν εκείνο θα μπορούσε να μας απαντήσει? Τι θα ζητούσαμε από τους γονείς μας, έτσι ώστε να αισθανθούμε καλύτερα? Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα ξανασυναντήσουμε τους εαυτούς μας και θα μάθουμε καινούργια πράγματα για εμάς. Τι ανάγκες είχαμε, και ποια ήταν τα χαρακτηριστικά μας?Θα αφήσουμε την φαντασία μας να μας ταξιδέψει και θα σκεφτούμε τι κοινό μπορεί να έχουμε με το καινούργιο αδερφάκι..Θα δημιουργήσουμε ένα απλό τραγούδι για να του το μάθουμε…αφού φτιάξουμε ένα οργανάκι μόνοι μας.

Υλικά που θα χρειαστούν: ένα ρολάκι υγείας, λίγο ρύζι, χρώματα, χαρτί λευκό, μία φωτογραφία του μικρού συμμετέχοντα σε βρεφική ηλικία.

*Σε κάθε εργαστήρι θα σταλεί ένα αρχείο pdf, με ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις από το κάθε βιβλίο, για να χρωματίσουν τα παιδιά.

*Θα κληρωθούν 3 συμμετέχοντες από κάθε εργαστήρι και θα παραλάβουν το αντίστοιχο βιβλίο, μετά το τέλος του εκάστοτε εργαστηρίου.

Διάρκεια 60’
Πότε: Σάββατα 17 & 24 Απριλίου 2021

Ώρα: 10.00-11.00 π.μ.

Πού: Στο σπίτι μας μέσω της πλατφόρμας zoom!

Συμμετοχή: Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά (προτεινόμενη ελάχιστη συνεισφορά 5€ / παιδί).

Για την λειτουργικότερη διεξαγωγή του εργαστηρίου προτείνουμε να παρακολουθούν έως 2 παιδιά από κάθε κάμερα.

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες κρατήσεων, σύνδεσης και συνεισφοράς: 6974 828 873.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες κρατήσεων, σύνδεσης και συνεισφοράς: 6974 828 873

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά (προτεινόμενη ελάχιστη συνεισφορά 5€ / παιδί)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/04/2021 - 10:00
24/04/2021 - 10:00