Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112: Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου

Γνωρίζατε ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές?
 
Αν όχι, τότε μαζί θα δούμε πως αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βιβλία και κατασκευές, το πρόγραμμα «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112»!
 
Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα  18:00, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή το «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112», την Παγκόσμια Καμπάνια για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου. 
 
Οι «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112 » είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκοσμίως και έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), του SHE (Schools for Health in Europe foundation) και της Ελληνικής Εταιρίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων. 
 
Μέσα από δραστηριότητες  με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 5- 9 ετών εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης,112, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά και μεταξύ της «ζωής όπως την ξέρουμε» και της απώλειας αυτής της ποιότητας ζωής λόγω μιας μόνιμης αναπηρίας.
 
Τους Χ.Ο.Π.Α Ήρωες θα μας παρουσιάσουν:
 
H Καλλιόπη Τσακπουνίδου, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συντονίστρια του προγράμματος «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» για την Ελλάδα.
 
Η ηθοποιός Μαύρα Καζάκη, που θα μας διαβάσει αποσπάσματα από το Βιβλίο Δραστηριοτήτων, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε από τον σύνδεσμο που ακολουθεί. 
 
Μαζί θα είναι και η πρώτη δασκάλα που δίδαξε το πρόγραμμα σε παιδιά στην Ελλάδα, η κα Εύα  Φράνσις Κουλς, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια.
 
Κατεβάστε και εκτυπώστε το Βιβλίο Δραστηριοτήτων από εδώ:
 
Μάθετε περισσότερα για τους «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112» εδώ: 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/04/2021 - 18:00