Ταξίδι με τον Μονέ στο Παρίσι από το Σπιτόδενδρο

Το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 18:30 το Σπιτόδενδρο θα σας ταξιδέψει στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από μια online εκδήλωση για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-7 ετών, με προορισμό το Παρίσι.

Η Στεφανία Τσακιράκη (Museum Art Therapist) που είναι μόνιμη κάτοικος Παρισιού, θα σας ‘’ξεναγήσει’’ διαδικτυακά στην πόλη του φωτός και θα σας βάλει στα παρασκήνια της ζωής του σπουδαίου γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet.

Ταξιδεύοντας στον χρόνο, θα γίνετε μέρος της ζωής του, την οποία θα ακολουθήσετε σαν σε παραμύθι.

Θα βρεθείτε πλάι του την στιγμή που πρωτοσυναντά τα νούφαρα, που τόσο ενέπνευσαν το έργο του. Θα τον δείτε να δημιουργεί τον κήπο του, να εμπνέεται και να ζωγραφίζει. Θα μπείτε στο σπίτι και τους κήπους του στο Giverny, θα περπατήσετε μέσα στο υπέροχο Μουσείο Ορανζερί, αλλά και θα ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ.

Μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες για την ηλικία των παιδιών δραστηριότητες, θα συνδεθείτε με τον ζωγράφο, την έμπνευση και το έργο του. Ζωγραφική, κατασκευές, χορός, παρατήρηση των έργων του καλλιτέχνη και χαλάρωση είναι στο πρόγραμμα, παρέα με αρκετές εκπλήξεις!
Τα ταξίδια, η τέχνη και τα μουσεία λείπουν σε όλους. Όσα όμως είναι σημαντικά δεν πρέπει να τα αφήνετε σε αναμονή. Ο Claude Monet δεν θα το έκανε, έτσι κι εσείς σαν άλλοι καλλιτέχνες, φέρνετε όσα σας εμπνέουν και πάλι στη ζωή σας!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Ημερομηνία: 10 Απριλίου 2021, 18:30 (ώρα Ελλάδος)

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί online στα ελληνικά και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-7 ετών (τα παιδιά συμμετέχουν μαζί με τους γονείς).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Καμία προηγούμενη εμπειρία με την τέχνη δεν απαιτείται.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Είναι καλό, όπου αυτό είναι δυνατό, η σύνδεση να γίνει από υπολογιστή ή laptop, για την καλύτερη δυνατή ψηφιακή εμπειρία των συμμετεχόντων.

Για την εγγραφή σας στο εργαστήρι συμπληρώστε την φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο έως και την Πέμπτη 8/4/21: https://forms.gle/voAHH3tJj3X2pqBS6

Μετά την εγγραφή θα λάβετε το ‘’εισιτήριό’’ σας, καθώς επίσης και τον σύνδεσμο για την σύνδεσή σας στο zoom την ημέρα και ώρα του εργαστηρίου.

Ποια είναι η Στεφανία Τσακιράκη;

Η Στεφανία είναι Museum Art Therapist. Μέσα από online ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις μοιράζεται την αγάπη και τα εργαλεία της, με σκοπό την άνθηση μιας προσωπικής και θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα στο άτομο (κάθε ηλικίας) και την τέχνη.
Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια, ταξίδεψε σε 22 μουσεία της Ευρώπης για τη δημιουργία του πρώτου της βιβλίου, που υμνεί τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του πρώτα και με την τέχνη έπειτα.

Περισσότερα για τη Στεφανία, θα μάθετε στη συνάντηση, αλλά και στο site της: www.whatiseeinart.com Επίσης μπορείτε να τη βρείτε στο instagram ή το facebook.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/04/2021 - 18:30