Ο Σχολικός εκφοβισμός και πώς αντιμετωπίζεται με αφορμή το βιβλίο, "Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας" της Ζαχαρούλας Καραβά- Διαδικτυακή εκδήλωση

Σχολικός εκφοβισμός: Συζητώντας τρόπους αντιμετώπισης με αφορμή το βιβλίο: "Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας", της Ζαχαρούλας Καραβά, θα είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ.

Πλησιάζοντας η Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και δεδομένης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στην παρέα μας 4 κυρίες που λειτουργούν καθημερινά μέσα στο σχολικό περιβάλλον μας λένε τις απόψεις τους.

«Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος για τους «νταήδες» των πραγματικών σχολείων».

Η Υπ. Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης, Βίλμα Μενίκη, η παιδαγωγός, Έλενα Νταβλαμάνου
και η ψυχολόγος Μαριάνθη Σπουργίτη συζητούν με τη συγγραφέα του βιβλίου και Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, Ζαχαρούλα Καραβά, με αφορμή τον «Νταή» ποντικό και κεντρικό ήρωα του βιβλίου.

Θέμα της συνάντησης ο «σχολικός εκφοβισμός», τα μυστικά και τα ψέματα που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Ερωτήματα που θέτουν θέματα προς συζήτηση:

Πρέπει να φοβόμαστε το bullying;

Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε στον εκφοβισμό χωρίς χτυπήματα;

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί;

Ποιος ο ρόλος της Σχολικής Διαμεσολάβησης;

Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/03/2021 - 18:00