Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για "Μικρούς Συγγραφείς"

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη φαντασία, την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, τη γραφή, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό.<--break->https://pamebolta.gr/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/images/spac..." style="border-width:1px 0px 0px;border-right-style:initial;border-bottom-style:initial;border-left-style:initial;border-right-color:initial;border-bottom-color:initial;border-left-color:initial;border-image:initial;border-top-style:dotted;border-top-color:rgb(204, 204, 204);margin-top:1em;width:1767px;height:12px;" title="<--break-->">

Για πρώτη φορά τα παιδιά δημιουργούν, γράφουν και παίζουν on line, φτιάχνοντας τον δικό τους ήρωα που θα τους οδηγήσει στη συγγραφή μιας μίνι παιδικής ιστορίας.

Ένα σεμινάριο βασισμένο στις αρχές της δημιουργικής γραφής με δημιουργικές ασκήσεις που βοηθάει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Μια διασκεδαστική On line διαδικασία που μεταμορφώνει τα παιδιά σε μικρούς συγγραφείς!

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή για μια μελλοντική υποψηφιότητα στο χώρο της Τέχνης και της Λογοτεχνίας. Ιδανικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (ΔΕΠΥ, Δυσλεξία). Συντελεστές:

Δημιουργική ομάδα Σπίθες (Ελπίδα Μηναδάκη, Αγγελική Αγγελοπούλου)

Πρόγραμμα Μαθημάτων:

Μάθημα 1:

  • Αρχές δημιουργικής γραφής μέσα από θεωρία

  • Θεατρικές Ασκήσεις On line

  • Ασκήσεις δημιουργικής γραφής

Mάθημα 2:

  • Σύνθεση ιστορίας με έμπνευση και καθοδηγούμενη φαντασία

  • Θεατρικές Ασκήσεις On line

  • Ασκήσεις παιδικής ψυχολογίας μέσα από δημιουργική γραφή

Μάθημα 3:

  • Ανάπτυξη Ηρώων

  • Θεατρικές Ασκήσεις On line

  • Ανάπτυξη Μεθοδογίας για κτίσιμο ιστορίας

Μάθημα 4:

  • Ολοκλήρωση Ιστορίας

  • Εικονογράφηση

  • Παρουσίαση on line στα υπόλοιπα παιδιά

Μετά την Ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης, η οποία θα σταλεί ονομαστικά με e-mail

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΠΙΘΕΣ»:ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

«ΠΑΙΖΩ-ΓΡΑΦΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Ελπίδα Μηναδάκη

 


Η Ελπίδα Μηναδάκη  αγαπάει τα παραμύθια και την τέχνη. Πιστεύει ότι μέσα από τη δύναμη των παραμυθιών, η τέχνη ταξιδεύει.
Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διαφήμιση και έχει τελειώσει τη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή».  Είναι κειμενογράφος, συγγραφέας παιδικών και ηθοποιός. Πρόσφατα, πήρε το 3ο Βραβείο Σεναρίου Μικρού Μήκους από τη Phizer σε Συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.
Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες και διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.
Έχει εκδώσει το οικολογικό παραμύθι «Λίτσα, η Σακουλίτσα», εκδόσεις Οσελότος, με θέμα την Ανακύκλωση, Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» για τη δύναμη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, το οποίο έχει δραματοποιηθεί από την Ομάδα Καρυδότσουφλο  και «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας», εκδόσεις Κέδρος, με θέμα την Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια και ανέβηκε στη θεατρική σκηνή επί δύο συναπτά έτη και «Τα Φανταστικά Κουμπιά & η Βροχή των Αστεριών, εκδόσεις Λιβάνη. «Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» επανεκδίδεται για δεύτερη φορά και πρώτη φορά από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε εκδόσεις ομαδικών διηγημάτων και διδάσκει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά εδώ και 7 χρόνια σε Σχολεία, Δήμους και Μουσεία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικού Τμήματος της IBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Για επικοινωνία με τη συγγραφέα, μπορείτε στο: elpimina130@gmail.com

Αγγελοπούλου Αγγελική


Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Παν/μιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Γαλλία σε ειδικά προγράμματα των Παν/μίων Sorbonne, CAVILAM, Grenoble.
Σήμερα διδάσκει γαλλικά , ιστορία και project στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων μέσα από ειδικά προγράμματα κατάρτισης και σπουδών που στοχεύουν στην προσέγγιση της μάθησης με εναλλακτικούς τρόπους.
Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η βιβλιογραφική έρευνα, η μουσική, η στιχουργική, η συγγραφή, ο χορός και το θέατρο. Έχει γράψει θεατρικά δρώμενα και τραγούδια για παιδιά στα ελληνικά και γαλλικά. Μετά από συνεχή ενασχόληση με την διαπολιτισμική εκπαίδευση και με πείρα στα παιδαγωγικά, δημιουργεί διαδραστικές δραστηριότητες για παιδιά μέσα από την δημιουργική γραφή, το θεατρικό παιχνίδι και την ψυχοκινητική αγωγή.
Εδώ και 7 χρόνια, διδάσκει μαθήματα δημιουργικής γραφής για μικρούς συγγραφείς σε Σχολεία, Δήμους, Μουσεία και Πολυχώρους. Μαζί με την Ελπίδα Μηναδάκη αποτελούν τη δημιουργική ομάδα ΣΠΙΘΕΣ.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Διεύθυνση: 

Πραγματοποιείται μέσω zoom

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 50€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/02/2021 - από τις 16:00 έως τις 17:30
14/02/2021 - από τις 16:00 έως τις 17:30
21/02/2021 - από τις 16:00 έως τις 17:30
28/02/2021 - από τις 16:00 έως τις 17:30