Τα παιδιά της χώρας του χιονιού στο online.filmfestival.gr

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, μεταφέρονται από το Ολύμπιον στο online.filmfestival.gr και καλούνται παιδιά και γονείς να απολαύσουν παρέα, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, συγκινητικές, αστείες, συναρπαστικές ιστορίες που θα ενθουσιάσουν.
 
Στο πλαίσιο της παιδικής ζώνης προβολών βλέπουμε στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ:
 
"Τα παιδιά της χώρας του χιονιού" / Children of the Snow Land  (23 – 24 Ιανουαρίου 2021).
 
Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάποια παιδιά της περιοχής στέλνονται απ’ τους γονείς τους σε σχολεία της πρωτεύουσας Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η εκπαίδευση θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Για δέκα χρόνια δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή επικοινωνία. Τώρα, στα δεκαέξι τους, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Μια εξαντλητική πεζοπορία μέσα από τους ορεινούς όγκους θα τα οδηγήσει στον ανέγγιχτο από τον χρόνο τόπο τους. Οι πιστοί στις παραδοσιακές αρχές γονείς περιμένουν να δουν τα παιδιά τους, που έχουν μεγαλώσει σ’ έναν κόσμο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύγχρονων ανέσεων. Και ξαφνικά χτυπάει ο εγκέλαδος.
 
Ηνωμένο Βασίλειο – Νεπάλι, 2018.
 
Έγχρωμο, 93΄.
 
Σκηνοθεσία: Zara Balfour, Marcus Stephenson.
 
Με τους: Nima Gurung, Sangpo Lama, Tsering Deki Lama.
 
 
 
Δείτε το τρέιλερ
 
 
 
Για παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών.
 
Οι online προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr και ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.
 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Οι online προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr και ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου: 3€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/01/2021 - 10:00
24/01/2021 - 10:00