Αγιοβασιλέματα : Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά δημοτικού

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς φίλους σε χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή(μέσω Zoom) εκδήλωση την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα  12:00, με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου «Αγιοβασιλέματα».
 
Η  πρόσβαση είναι ελεύθερη με προεγγραφές στο Eventbrite:
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 
Τα «Αγιοβασιλέματα» είναι το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Βασίλη Κουτσογιάννη. Η ηρωίδα του βιβλίου, η Ερμιόνη, έγραψε ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, του ζητούσε να μην έρθει και έκλεινε με μια υπόσχεση. Πού να ‘ξερε η Ερμιόνη πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη.
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
 
Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε καλοκαίρι του ’72 στην Αθήνα και είναι ακόμη πολύ κοντά στο «τότε»… Ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του Carnation, του «Λόλα, να ένα μήλο», του φυτολόγιου, των λευκωμάτων με τις αφιερώσεις, των εικόνων της Sarah Kay και των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Θυμάται ακόμη την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου και το Θέατρο της Δευτέρας. Έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και τις σχολικές ποδιές. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το παραδοσιακό της παραμύθι Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημη μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Ετικέτες: 

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη με προεγγραφές στο Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/130950005993

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/12/2020 - 12:00