Χριστούγεννα στο Mimi & Mou

Τα Χριστούγεννα, η ομορφότερη εποχή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους πλησιάζει! Αν είσαι γονιός και θέλεις να κάνεις ένα δώρο στο γλυκό σου αγγελούδι, επέλεξε ένα από τα παρακάτω εργαστήρια και δώσε του την ευκαιρία να νιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων, να απολαύσει δημιουργικές στιγμές, να γνωρίσει νέους φίλους και να ανακαλύψει το δικό του «πνεύμα των Χριστουγέννων»! Και όλα αυτά από το σπίτι, στη ζεστασιά του αγαπημένου του χώρου, δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους, με μια ζεστή σοκολάτα και μπισκότα από κανέλα και τζίντζερ.

Τα Χριστούγεννα στο Mimi & Mou θα ακούσετε παραμύθια, θα χορέψετε υπό τους ήχους των χριστουγεννιάτικων μουσικών, θα μεταμορφωθείτε σε ξωτικά, θα παίξετε, θα φτιάξετε τις πιο λαμπερές και όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα γελάσετε και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα! Γιατί φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, πρέπει να κάνουμε τα Χριστούγεννα των παιδιών να μοιάζουν μαγικά και ονειρεμένα! Ας κρατήσουμε τη λάμψη στις καρδιές μας!

26 Δεκεμβρίου

11:00 – 12:00 : «Το πνεύμα του χιονιού» της Maja Lunde

Ελάτε να γνωρίσουμε τον Κρίστιαν και τη Χέντβιχ, δύο παιδιά που τους ενώνει μια ιδιαίτερη ιστορία! «Νούμερο ένα χριστουγεννιάτικος κανόνας: όλα πρέπει να θυμίζουν Χριστούγεννα», μας λέει η Χέντβιχ και μας κλείνει πονηρά το μάτι! Ας την ακολουθήσουμε… Στο εργαστήρι αυτό θα ακούσουμε αποσπάσματα από το βιβλίο, θα κάνουμε κατασκευές με απλά υλικά, που έχουμε στο σπίτι μας και θα νιώσουμε τα Χριστούγεννα με όλες μας τις αισθήσεις!

Κόστος εργαστηρίου: 10 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο email σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

12:30 – 14:00: «Επάγγελμα: επίσημο ξωτικό του Άϊ –Βασίλη»

Ένα απολαυστικό εργαστήρι σχεδιασμένο από την ομάδα του Mimi & Mou με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να νιώσουν για λίγο ξωτικά! Να μεταμορφωθούν, δηλαδή, σε αυτά τα υπέροχα σκανδαλιάρικα πλάσματα, που σκοπό έχουν άλλοτε να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη και άλλοτε να τον απορρυθμίσουν με τα αστεία και τα πειράγματά τους! Θα πούμε αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ξωτικά, θα παίξουμε διαδραστικά παιχνίδια, θα χορέψουμε, θα μεταμορφωθούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα φτιάξουμε με απλά ανακυκλώσιμα υλικά τις καμινάδες, για να μπουν μέσα τα ξωτικά μας και εννοείται ότι ο καθένας θα σχεδιάσει το δικό του ξωτικό, για να του δώσει φωνή και κίνηση!

Κόστος εργαστηρίου: 12 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο e-mail σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

28 Δεκεμβρίου
11:30 – 13:00 : «Καλά Χριστούγεννα, μικρέ Έλιοτ» του Mike Curato

Ο μικρός Έλιοτ, το γνωστό ελεφαντάκι με τις βούλες, που ήδη το έχουμε αγαπήσει από τη σειρά βιβλίων με τις περιπέτειές του που κυκλοφορούν, και ο φίλος του το ποντικάκι, αποφασίζουν να αναζητήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα το βρουν τελικά; Στο εργαστήρι αυτό θα «διαβάσουμε» το παραμύθι με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο! Θα μπούμε στη θέση του μικρού Έλιοτ, θα ταξιδέψουμε μαζί του, θα δούμε τον κόσμο με τα δικά του μάτια και θα αναζητήσουμε κι εμείς το δικό μας πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα ζωντανέψουμε το παραμύθι με μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών, θα μάθουμε να ζωγραφίζουμε ελεφαντάκια και να φτιάχνουμε κάρτες με τον μικρό Έλιοτ και τον φίλο του το ποντικάκι.

Κόστος εργαστηρίου: 15 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο email σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

29 Δεκεμβρίου

11:00 – 12:00 : «Οι τάρανδοι του Άϊ Βασίλη και ο μικρός Ρούντολφ»

Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι σχεδιασμένο από την ομάδα του Mimi & Mou! Τελικά, ξέρουμε τα πάντα για τους ταράνδους του Άϊ Βασίλη; Αυτά τα υπέροχα ζώα που κάθε χρόνο ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να δώσουν χαρά στα παιδιά μοιράζοντας δώρα, πώς αισθάνονται κάθε φορά που κάτι πάει στραβά και πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό; Το κάθε ταρανδάκι έχει το δικό του όνομα και το δικό του ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Όσο για τον Ρούντολφ! Αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής! Ελάτε να τα γνωρίσουμε, να χορέψουμε και να παίξουμε μαζί τους, να τα βοηθήσουμε να μοιράσουν τα δώρα και να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας καπέλα ταράνδου, για να μεταμορφωθούμε σε μικρά ζωηρά ταρανδάκια!

Κόστος εργαστηρίου: 10 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο email σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

12:30 – 14:00 : «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», της Joohee Yoon

Το αγαπημένο κλασικό παραμύθι του Hans Kristian Andersen με πρωταγωνιστή ένα κουτσό μολυβένιο στρατιωτάκι και μια χάρτινη μπαλαρίνα διασκευασμένο και εικονογραφημένο από την Yoon θα γίνουν η αφορμή για να αφηγηθούμε αυτήν την κλασική ιστορία, που γράφτηκε πριν από 180 χρόνια και παραμένει επίκαιρη. Η ικανότητα του Andersen να δίνει ζωή στα άψυχα αντικείμενα, θα μας καθοδηγήσει ώστε να ζωντανέψουμε τους χαρακτήρες, να ζήσουμε τις περιπέτειές τους, να ζήσουμε για λίγο σαν να είμαστε εμείς τα πλαστικά παιχνίδια στα χέρια ενός παιδιού και να βιώσουμε τα έντονα συναισθήματα των βασικών ηρώων. Τέλος, θα φτιάξουμε έναν τρισδιάστατο μολυβένιο στρατιώτη από ρολά κουζίνας και θα μάθουμε να τον χρησιμοποιούμε δίνοντάς του φωνή και κίνηση!

Κόστος εργαστηρίου: 12 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο email σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

30 Δεκεμβρίου

11:30 – 13:00 : «Τελικά τα ξέρουμε όλα για τον Άγιο Βασίλη;»

Καθώς πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά και περιμένουμε με ανυπομονησία τα δώρα του Άγιου Βασίλη, αναρωτιόμαστε: «Τελικά τα ξέρουμε όλα για τον Άγιο Βασίλη;». Η δημιουργική ομάδα του Mimi & Mou έχει ετοιμάσει ένα εργαστήρι για να σας λύσει όλες τις απορίες και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων σε περίπτωση που σχεδιάζετε εκείνο το βράδυ να μην κοιμηθείτε, για να τον δείτε να μπαίνει από την καμινάδα σας…ε, δηλαδή, από το μπαλκόνι σας!!! Θα κάνουμε όλοι μαζί ένα διαδραστικό ταξίδι στη χώρα του Αϊ-Βασίλη, θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια για το γενεαλογικό του δέντρο, θα τρυπώσουμε κρυφά στο εργαστήρι του, θα του γράψουμε γράμμα και θα το στείλουμε εξπρές, σε περίπτωση που κάποιος από εσάς είχε αμελήσει να το κάνει, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε, θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, θα φτιάξουμε μια τρισδιάστατη μεγάλη μπότα, για να χωρέσει μέσα όλα μας τα δώρα και θα μάθουμε να φτιάχνουμε κι εμείς δώρα, για να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας! Και φυσικά θα ανταλλάξουμε ευχές για μια υπέροχη καινούργια χρονιά που είναι στο κατώφλι και περιμένουμε όλοι με χαρά τον ερχομό της!

Κόστος εργαστηρίου: 15 € (Με την ηλεκτρονική πληρωμή του εργαστηρίου θα λάβετε στο email σας το link του Zoom και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε!).

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/12/2020 - 11:00
27/12/2020 - 11:00
28/12/2020 - 11:00
29/12/2020 - 11:00
30/12/2020 - 11:00