Ο ραφτάκος των λέξεων: Θα τον απολαύσουμε διαδικτυακά

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» από την Ομάδα Θεάτρου “Μικρός Βορράς”.

Βλέπουμε την ιστορία του ράφτη που φτιάχνει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα με… λέξεις! Λέξεις που διαλέγει προσεκτικά από τα βιβλία που υπάρχουν στα ράφια του ραφείου του.

"Ο ραφτάκος των λέξεων" κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για τις δυσκολίες της ζωής και τη λυτρωτική δύναμη της γλώσσας.

Μιλά επίσης για τη ζεστασιά της αγάπης, της επικοινωνίας και της συντροφικότητας, αλλά και για τη βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί όποιος κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποίει το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη .
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Διδασκαλία Τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου
Επικοινωνία: Χριστιάνα Αθανασιάδου
Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Γιώργος Μιχαλάκος, Κορνηλία Προκοπίου

Λίγα λόγια για το Μικρό Βορρά…

Την άνοιξη του 2012 η Εταιρεία Θεάτρου «Μικρός Βορράς» ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να φτιάχνει με αγάπη και μεράκι το δικό του στίγμα στο θεατρικό χάρτη της πόλης. Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» είναι αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, που λειτουργεί με τη μορφή κολεκτίβας και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα με επιτυχία σ’ ολόκληρη τη Β. Ελλάδα με θεατρικές παραγωγές και εργαστήρια κυρίως για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, τα οποία παρουσιάζονται σε σχολεία, θεατρικές σκηνές και πολυχώρους.

Το 2ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο ΦΙΛΥΡΟ.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 και ώρα: 19:00
Online μέσω από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο fb και τη διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr

Διοργανωτής: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Online μέσω από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο fb και τη διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/11/2020 - 19:00