Φτιάχνουμε τα δικά μας υφαντοπλεξίματα στο σχεδία home

Παρέα με την υφάντρα αράχνη θα περάσουν οι μικροί θαμώνες του «σχεδία home» την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 4 του μήνα 2020, κατά τις ώρες 10:30-12:00 συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο, όπου θα ανακαλύψουν τα μυστικά της υφαντικής.

Με την καθοδήγηση της Ιωάννας Πανούτσου από την ομάδα Υφαντομπλεξίματα, οι μικροί δημιουργοί θα ανακαλύψουν πώς η κλωστή γίνεται υφάδι και τα νήματα μπλεξίματα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους χάρτινα υφαντοζωάκια και σελιδοδείκτες, αφού πρώτα γίνουν οι ίδιοι αργαλειοί και υφάνουν στις πιο περίεργες ρόδες.

«Η υφαντική προέκυψε ως μια φυσική εξέλιξη των παιδικών εικόνων και ιστοριών της γιαγιάς μου. Τα εργαλεία του αργαλειού και τα υφαντά διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων που χρησιμοποιούσε αποτέλεσαν την αφορμή να ασχοληθώ μαζί της. Η ενασχόληση μου τόσο με τα παιδιά όσο και με την υφαντική βρήκε τον χώρο της στην ομάδα Υφαντομπλεξίματα, που δημιουργήσαμε με την Κατερίνα Λατούφη. Η ομάδα διοργανώνει εργαστήρια υφαντικής, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή μέσα από το παιχνίδι με την ύφανση χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά», λέει η Ιωάννα.

Ηλικίες: 4-7 ετών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σχεδία home
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2,
Αθήνα
τηλ.2130 231 220,
e-mail:info@shediahome.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2130 231 220,
e-mail:info@shediahome.gr

Διεύθυνση: 

Σχεδία home
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/10/2020 - από τις 10:30 έως τις 12:00