Έναρξη εκπαιδευτικών εργαστηρίων Ολυμπιακού Μουσείου 2020 - 21

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, το Ολυμπιακό Μουσείο θα υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6-12 ετών… σε νέες απολαυστικές, γεμάτες κέφι και δημιουργία συναντήσεις!!! Με γνώμονα την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, την ανακάλυψη των ικανοτήτων τους, και την καλλιέργεια της έμφυτης ανάγκης τους για δημιουργία και μάθηση, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου σχεδίασε τις νέες καινοτόμες και βιωματικές δράσεις των εργαστηρίων του Σαββάτου.

Η φιλόξενη, καθαρή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου ανοίγει και πάλι για το “Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής”! Ο έμπειρος σεφ-παιδαγωγός και οι μικροί μας μάγειρες φορούν και πάλι τις ποδιές τους και ετοιμάζονται για τις πιο δημιουργικές μαγειρικές περιπέτειες της πόλης. Με την καθοδήγηση του σεφ μας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και θα μαγειρέψουν νόστιμες και ιδανικές για υγεία και ευεξία, αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές. Μαθαίνουμε να προστατεύουμε την υγεία μας, μέσα από τη σωστή επιλογή και επεξεργασία των τροφών, δημιουργώντας τους ιδανικούς διατροφικούς συνδυασμούς, στις πιο ευφάνταστες και απολαυστικές γαστρονομικές συνταγές.

Το φανταστικό ταξίδι στη γνώση και την διασκέδαση συνεχίζεται με το “Εργαστήριο Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει”, όπου η πλούσια συλλογή του Ολυμπιακού μας Μουσείου γίνεται πηγή έμπνευσης, δράσης και ανακάλυψης για τους μικρούς μας φίλους!! Αθλητικές δοκιμασίες, εικαστικές δράσεις, πειράματα, δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής, γρίφοι και παιχνίδια εξερεύνησης, προσφέρουν πλούσια ερεθίσματα, που εξάπτουν τη φαντασία και εξοικειώνουν τα παιδιά με τον κόσμο του αθλητισμού, της τέχνης και των επιστημών, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους.

Στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιείται με ασφάλεια, χάρη στην Πύλη Θερμομέτρησης Smart Gate της Εταιρείας Alumil.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!!!

Ολυμπιακό Μουσείο
3ης Σεπτεμβρίου,
546 36, Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 968 531

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 968 531

Διεύθυνση: 

Ολυμπιακό Μουσείο
3ης Σεπτεμβρίου, 546 36

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/10/2020 - 10:00