Μουσική για παιδιά στη "Χαρά και Μουσική"

Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε πόσο πολύ αγαπούν τη μουσική τα παιδιά. Αγαπούν να τραγουδούν και να χορεύουν, να περπατούν στο ρυθμό και να παίζουν κρουστά όργανα. Αισθάνονται τη μουσική και μαγεύονται από τα μουσικά όργανα.

Η έμφυτη μουσικότητα των παιδιών χρειάζεται ερέθισμα και ενίσχυση με ευχάριστες και απλές μουσικές ευκαιρίες. Στη "Χαρά και Μουσική", στην Περαία Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο όμορφο και οικείο, με μουσικοπαιδαγωγούς με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια, δίνονται οι ευκαιρίες στα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής ανάλογα με την ηλικία και το ταλέντο τους.

Τα οφέλη της μουσικής προπαιδείας (με τις ιδέες του Orff, Dalcroze, Codaly, Gordon και άλλων σύγχρονων μουσικοπαιδαγωγών) είναι σημαντικά για τα παιδιά γιατί τους δίνεται τη δυνατότητα για επικοινωνία, έκφραση συναισθημάτων, ανάπτυξη των ικανοτήτων και της διαφορετικότητας και ολοκλήρωση της προσωπικότητας.

Η περσινή χρονιά ήταν μια παράξενη, δύσκολη και ανατρεπτική χρονιά για όλους όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση (και όχι μόνο). Παράλληλα ήταν όμως και πολύ δημιουργική και μια ευκαιρία για αναθεωρήσεις, αλλά και για παραπέρα απόκτηση γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων (περισσότερο στον τομέα της τεχνολογίας).

Η φετινή χρονιά στη "Χαρά και Μουσική" ξεκίνησε από τις 20 Αυγούστου με την έναρξη των εγγραφών.
• 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν στις τάξεις των οργάνων (πιάνο-βιολί).
• 1-4 Σεπτεμβρίου θα γίνουν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας για όλα μας τα τμήματα.(Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό κάντε την κράτηση της θέσης έγκαιρα).
• 7 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα ομαδικά τμήματα .
• Οι μουσικοπαιδαγωγοί της "Χαράς και Μουσικής" με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας είναι έτοιμοι, με ενδιαφέροντα προγράμματα και πολλές πολλές ευχάριστες μουσικο-εκπλήξεις!
• Στα ομαδικά μαθήματα της "Χαράς και Μουσικής" για τα παιδιά έως και 4 χρονών θα συμμετέχουν έως και 3 παιδιά.
• Στα τμήματα με τα μεγαλύτερα παιδιά έως και 5 μαθητές.
• Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο της "Χαράς και Μουσικής" με όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον covid 19.
• Όλα τα μαθήματα της "Χαράς και Μουσικής" αν το επιβάλουν οι περιστάσεις μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά (σύγχρονα ή και ασύγχρονα).

Το πρόγραμμα των μαθημάτων της "Χαράς και Μουσικής" είναι έτοιμο και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν τη μουσική σαν απασχόληση των παιδιών για τον ελεύθερό τους χρόνο για να δώσουν ευκαιρίες για μάθηση, μόρφωση, αλλά και ψυχαγωγία. Η μουσική για παιδιά δίνει την ευκαιρία στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά ακόμη και σε βρέφη από 4 μηνών, να εκφραστούν με δραστηριότητες μουσικοκινητικής, ηχοϊστορίες, μουσικής ακρόασης, παιδικής ορχήστρας και φωνητικών πειραματισμών.

Η "Χαρά και Μουσική" είναι ανοικτή και αυτή τη χρονιά σε συνεργασίες με σχολεία και παιδικούς σταθμούς όπως κάνει κάθε χρόνο και προσφέρει τα μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα για τα σχολεία και τις Μουσικές περιπέτειες που είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας.

Και επειδή βέβαια η μουσική με τα παιδιά είναι χαρά και για τους μεγάλους, για αυτό κάθε χρόνο παίρνουν μια γεύση των μουσικών δράσεων με τους γιορτινούς αποχαιρετισμούς τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, με τις νέες συνθήκες μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά σε on line συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Μπορείτε να συμπληρώσετε αν επιθυμείτε το δελτίο ελεύθερης εισόδου, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τη "Χαρά και Μουσική" και να δηλώσετε τη συμμετοχή για εσάς και το παιδί σας σε ένα τμήμα μουσικής που θα επιλέξετε και να έχετε την εμπειρία της "Χαράς και Μουσικής!".

Καλή Μουσική Χρονιά!

"Χαρά και Μουσική"
Μεταμορφώσεως 13,
570 19, Περαία,
Θεσσαλονίκη,
τηλ. 2392 400 752
e-mail: info@xarakaimousiki.gr
www.xarakaimousiki.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2392 400 752
e-mail: info@xarakaimousiki.gr
www.xarakaimousiki.gr

Διεύθυνση: 

"Χαρά και Μουσική"
Μεταμορφώσεως 13,
570 19, Περαία

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/09/2020 - 18:00