Musical Steps, για βρέφη και νήπια στον "Κήπο"

Η δημιουργία της μουσικής παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική, συναισθηματική και νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών και υπάρχει μία τεράστια γκάμα ερευνών η οποία επιβεβαιώνει τα οφέλη της ενασχόλησης με την μουσική από την βρεφική ακόμη ηλικία.

Τα Μusical Steps ξεχωρίζουν γιατί προσφέρουν ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία. Αποφεύγουμε τα εμπορικά υποστηρικτικά τραγούδια τα οποία εμποδίζουν την εκμάθηση των παιδιών, αντ' αυτού χρησιμοποιούμε τις φωνές μας και την εξειδίκευσή μας στην μουσική για να διδάξουμε σημαντικές έννοιες και δεξιότητες. Τα ειδικά γραμμένα τραγούδια και δραστηριότητες περιλαμβάνουν αρκετή θεωρία και τεχνική, αλλά η ομορφιά είναι ότι ποτέ δεν το καταλαβαίνεις όταν συμμετέχεις στα μαθήματα. Θα έχετε την εμπειρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας γεμάτο διασκέδαση, δίνοντας το την καλύτερη έναρξη για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σκοπός μας είναι τα παιδιά μα εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της μουσικής μέσα από βιωματική εμπειρία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι τα παιδιά:

Να αναγνωρίζουν και να αντιδρούν σε παλμό, ρυθμό και τέμπο
Να βελτιώσουν την γλωσσική τους δεξιότητα
Να βελτιώσουν δεξιότητες ακοής
Να αναπτύξουν δεξιότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας
Να κοινωνικοποιηθούν

Τα τραγούδια και οι δραστηριότητες είναι βασισμένα σε αποδεδειγμένες τεχνικές διδασκαλίας των παγκοσμίως γνωστών μεθόδων των Kodaly, Dalcroze και Suzuki.

Στα Musical Steps τραγουδάμε χωρίς συνοδεία και αυτό επειδή οι συνοδείες οργάνων μπορεί να είναι διασκεδαστικές ,αλλά είναι πιο δύσκολο για τα παιδιά να ξεχωρίσου την μελωδία και να τραγουδήσουν σωστά τονικά. Ακόμη, φτιάχνουμε μουσική μαζί. Η μουσική μαθαίνεται με την ακρόαση και την μίμηση και έτσι οι γονείς συμμετέχουν σε αυτό. Τέλος, τραγουδάμε απλές ,επαναλαμβανόμενες μελωδίες οι οποίες βοηθάνε το παιδί να συντονιστεί με αυξανόμενη ακρίβεια καθώς αναπτύσσεται ο έλεγχος της φωνής τους και η αίσθηση της τονικότητας.

Συμμετέχουν παιδιά από 6 μηνών έως 3 χρονών. Η διάρκειά της είναι 40 λεπτά. χρησιμοποιείται μία μεγαλύτερη γκάμα μουσικών οργάνων, τραγουδιών και κινήσεων. τα παιδιά μαθαίνουν να ακούνε, να τραγουδάνε, να κινούνται, να ακολουθούν οδηγίες και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αναπτύσσεται η συνεργασία, η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση, η κινητικότητα και η ικανότητα να συντονίζονται τονικά σε ρύμες και μουσικά μοτίβα τα οποία είναι σημαντικά για επιτυχή εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής.

Εισηγήτρια: Σοφία Χαραλάμπους
 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις τη Δευτέρα 13/7, Τετάρτη 15/7 και Πέμπτη 16/7 19:30-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 15,00 ευρώ. Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2313 078 962 (10:00 - 22:00)
e-mail: info@kipos-seminaria.gr

Διεύθυνση: 

Κήπος, Πολυχώρος δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης
Γλάδστωνος 9, Θεσσαλονίκη

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος Συμμετοχής: 15.00 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/07/2020 - 19:30
14/07/2020 - 19:30
15/07/2020 - 19:30
16/07/2020 - 19:30