Τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης με μειωμένη είσοδο

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει έντεκα χρόνια λειτουργίας και υποδέχεται ανανεωμένο με πολλή χαρά τους επισκέπτες του, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική τους προστασία.

Την ημέρα αυτή, η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη (5 ευρώ) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Το εστιατόριο θα παραμείνει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Κρατήσεις για δείπνο πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο 210 9000915.

Περιοδική έκθεση | Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης

H περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» παρατείνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 με ελεύθερη είσοδο.

Θεματικές παρουσιάσεις | Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την θεματική παρουσίαση «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης». Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Θα βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, θα δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, θα μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, θα περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, θα κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες το Μουσείο θα διαθέσει δωρεάν στους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας, την οποία οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους, καθώς δεν διατίθεται από το Μουσείο.

  • Ελληνικά: στις 13:00
  • Αγγλικά: στις 11:00
  • Διάρκεια: 45 λεπτά
  • Συμμετοχή: Έως 8 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (το Σάββατο 20/6 θα είναι μειωμένο στα €5)

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9000900, email: info@theacropolismuseum.gr

Διεύθυνση: 

Μουσείο Ακρόπολης,
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,
11742 Αθήνα

Πόλη: 

Κόστος: 

Η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη (5€) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/06/2020 - από τις 08:00 έως τις 20:00