Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» έρχονται σπίτι σου!

Απίθανες δράσεις για οικογένειες με παιδιά από 4 ετών με ένα κλικ: εικαστικά παιχνίδια, κουίζ, θέατρο, ξενάγηση και video games με θέμα την Αθήνα!

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη, ο αγαπημένος θεσμός που επέστρεψε δυναμικά τον Μάρτιο του 2020, ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό, οικογένειες με παιδιά από 4 έως 11 ετών), αυτή τη φορά μέσα από συναρπαστικές δράσεις στις οποίες έχουν όλοι πρόσβαση μέσω διαδικτύου! 

Η  Κυριακή 12 Απριλίου έχει θέμα «Athens for all» και είναι αφιερωμένη στην πόλη της Αθήνας για δύο σημαντικούς λόγους: το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιθυμεί έτσι να τιμήσει την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 18η Απριλίου, αλλά και να μνημονεύσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Το Παιδί η Πόλη και τα Μνημεία που φέτος κλείνει 4 χρόνια δραστηριότητας και έχει αναδείξει τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης μέσα από τα μάτια των μαθητών του δήμου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα,  η  18η  Απριλίου 2020, όπως και κάθε χρόνο, έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites). Η επέτειος αυτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνονται σ' όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Μέσα από απίθανες online δράσεις και με τη βοήθεια των ανθρώπων του Μουσείου, γονείς και παιδιά από 4 έως 11 ετών θα ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο την πόλη τους, τα σημαντικά μνημεία της, τη γειτονιά τους και βέβαια την Τεχνόπολη που σήμερα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού εργοστασίου φωταερίου που αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έτσι, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την  ευκαιρία να γνωρίσουν την Αθήνα και τα μνημεία της, να ανακαλύψουν την αξία που έχει να τα επισκεπτόμαστε, να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε!

 

*Οι δράσεις θα γίνουν διαθέσιμες online από την Κυριακή στις 12 Απριλίου στις 11.00 στο επίσημο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Διεύθυνση: 

online

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/04/2020 - 11:00