Δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο για εφήβους: Όταν πέφτει ο ήλιος!

Μπορεί τα εργαστήρια του Planet G(reece) για εφήβους κάθε εθνικότητας να αναβλήθηκαν προς το παρόν (θα ενημερωθείτε όταν ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες), αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αν, λοιπόν, είστε από 13 έως 19 ετών, ο διευθυντής φωτογραφίας Βαγγέλης Άνθιμος και τo Exile Room σάς προτείνουν ένα νέο εργαστήριο ντοκιμαντέρ στο οποίο όλοι μπορείτε να συμμετέχετε – από το σπίτι σας!

Το πρότζεκτ είναι απλό. Από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, αντλούμε έμπνευση από το ηλιοβασίλεμα! Καθίστε δίπλα σε ένα παράθυρο, βγείτε στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στην αυλή του σπιτιού σας, και τραβήξτε τα δικά σας πλάνα, από την ώρα που αρχίζει να δύει ο ήλιος μέχρι τον ερχομό της νύχτας (ώρα 18:00 με 21:00). Σκοπός είναι να καταγράψουμε ένα από τα λίγα πράγματα που βλέπουμε όλοι ταυτόχρονα και να μοιραστούμε τις διαφορετικές ματιές από το μέρος που είμαστε. Θα φτιάξουμε έτσι ένα βιντεο-κολάζ του ηλιοβασιλέματος με εικόνες από διάφορα σημεία της Αθήνας, ή και αλλού.

Κι όταν λέμε ηλιοβασίλεμα, δεν εννοούμε απαραίτητα τον ουρανό με τον ήλιο. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ταυτόχρονα τις σκιές, πώς πέφτει το φως μέσα από το παράθυρό μας, πώς δημιουργεί σκιές στη θέα έξω, τι κάνουμε εμείς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής στιγμής. Καταγράφουμε, δηλαδή, το ενδιαφέρον φως αυτής της ώρας και πώς επιδρά αυτό στο περιβάλλον όπου βρισκόμαστε. Κι αυτά είναι μονάχα μερικά παραδείγματα – αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και το φως να σας εμπνεύσει!

Οδηγίες

  • Ώρα γυρίσματος: 18:00 – 21:00, από την Τετάρτη 8 έως την Παρασκευή 10 Απριλίου. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήστε μία μέρα απλώς για να παρατηρήσετε το πώς επηρεάζει το φως του ηλιοβασιλέματος το περιβάλλον σας και να ξεκινήσετε γύρισμα την επόμενη.
  • Προσπαθήστε τα πλάνα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερά, χωρίς μεγάλη κίνηση, ακόμα κι αν κρατάτε την κάμερα στο χέρι.
  • Ο καθένας μπορεί να στείλει μέχρι 10 πλάνα. Κάθε πλάνο πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια 10 δευτερολέπτων, αλλά η συνολική διάρκεια των πλάνων σας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 λεπτά.
  • Όσοι από εσάς θα χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, σας προτείνουμε να κατεβάσετε το app FV 5 Lite, το οποίο είναι δωρεάν και προσφέρει στο κινητό σας manual λειτουργίες. Σας προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε γιατί το ηλιοβασίλεμα είναι μία ώρα με υψηλό contrast, δηλαδή με μεγάλη διαφορά από τα σκοτεινά σημεία στα φωτεινά, και αν χρησιμοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία η κάμερά σας θα μπερδεύεται. Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε ένα tutorial για το app.

Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε κάποια συμβουλή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εμπνευστή του εργαστηρίου Βαγγέλη Άνθιμο, στο e-mail vaganth@gmail.com ή στέλνοντάς του μήνυμα στο facebook ΕΔΩ.

Στείλτε μας το υλικό σας μέσω wetransfer, μέχρι τη Δευτέρα 13 Απριλίου, στο e-mail workshops.exile@gmail.com, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail και το τηλέφωνό σας, ώστε να σας ενημερώσουμε όταν ολοκληρωθεί το τελικό βιντεο-κολάζ, το οποίο θα δημοσιευτεί στο κανάλι vimeo του Exile Room.

 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Διεύθυνση: 

online

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/04/2020 - από τις 18:00 έως τις 21:00
09/04/2020 - από τις 18:00 έως τις 21:00
10/04/2020 - από τις 18:00 έως τις 21:00