Γαλάζια μάτια, εμπριμέ φόρεμα στο Ολύμπιον

Η επιτυχημένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει: Κάθε Κυριακή δίνουμε ραντεβού στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, με τις καλύτερες ταινίες για παιδιά, εφήβους και τους φίλους τους!

Το Kids cinema προτείνει μια συναρπαστική επιλογή ταινιών που περιλαμβάνει ταινίες κινουμένων σχεδίων, κλασικά αριστουργήματα, καθώς και ντοκιμαντέρ, που θα γοητεύσουν τους μικρούς –αλλά και μεγαλύτερους θεατές- κάνοντάς τους να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τη μαγεία του σινεμά.

• Κινούμενα σχέδια: Διασκεδαστικές ιστορίες γεμάτες αγαπημένους ήρωες, γέλιο, περιπέτεια και φαντασία.
• Κλασικές ταινίες: Φιλμ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην έβδομη Τέχνη και μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.
• Ταινίες ντοκιμαντέρ: Προβολές γεμάτες εικόνες, συναισθήματα και πανανθρώπινα μηνύματα, ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 – Γαλάζια μάτια, εμπριμέ φόρεμα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Είναι μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα σε μια πόλη της Βουλγαρίας, και η Ζάνα –η τρίχρονη κόρη της σκηνοθέτιδας – έχει βαλθεί να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή της γειτονιάς, πιάνοντας φιλίες με όποιο παιδί και να βρεθεί στον δρόμο της. Σε αυτό το αποκαλυπτικό ταξίδι, κάθε βήμα της διαδρομής ισοδυναμεί με μια νέα ανακάλυψη, και η Ζάνα ξεδιπλώνει το σπιρτόζικο ταμπεραμέντο της καθώς η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη.Ένα μείγμα σινεμά-βεριτέ και οικογενειακού βίντεο, που ιχνογραφεί ένα ατόφιο πορτρέτο της παιδικότητας: μια φρέσκια ματιά σε έναν πελώριο και λαχταριστό κόσμο, γεμάτο μικρά θαύματα και φευγαλέες στιγμές που διαρκούν για πάντα.

Γερμανία, 2020.

Σκηνοθεσία: Πολίνα Γκουμιέλα.

Έγχρωμο, 55’.

Ηλικίες: άνω των 3 ετών.

Τιμή εισιτηρίου: 3 €.

Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10,
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Παύλος Ζαννάς.
54 624, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 222 299

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 222 299

Διεύθυνση: 

Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10,
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Παύλος Ζαννάς

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου: 3 €

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/03/2020 - 11:00