Η Δώρα και ο γάτος που τον έλεγαν Οδυσσέα στον Παιδικό Ιανό της Αθήνας

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 ο Παιδικός IANOS της Αθήνας και οι εκδόσεις Μίνωας θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Η Δώρα και ο γάτος που τον έλεγαν Οδυσσέα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για τα ζώα, θα μας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα και την προστασία των κατοικίδιων.

Η νηπιαγωγός-θεατρολόγος Ελένη Κουρνέτα και ο συγγραφέας θα ζωντανέψουν τους ήρωες του βιβλίου με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, ενώ θα παίξουν μαζί τους ωραία γατοπαιχνίδια!

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το νέο παραμύθι του βραβευμένου (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Μάκη Τσίτα μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Μετά το «Όνομά μου είναι Δώρα», η έξυπνη και αστεία ηρωίδα του Μάκη Τσίτα αποκτά ένα γατάκι, δώρο των γονιών της από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Ο γάτος Οδυσσέας θα φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα της Δώρας, δείχνοντάς της ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου απαιτεί πολλή φροντίδα, αφοσίωση και αγάπη.

Ήμουνα εντελώς μόνη, ώσπου μια μέρα ο μπαμπάς και η μαμά μού έκαναν το πιο ωραίο δώρο: ένα γατάκι απ’ το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.
Ο Οδυσσέας (έτσι τον βαφτίσαμε) ήταν όμορφος, μικρούλης και γλυκός. Έγινα αμέσως η μαμά του κι εκείνος το μωράκι μου, που το αγαπούσα πολύ. Περνούσαμε τέλεια μαζί!
Όμως, ξαφνικά, ο Οδυσσέας άρχισε να κάνει αταξίες και σκανταλιές. Και δημιουργούσε πολλά προβλήματα.
Στο μεταξύ, εμφανίστηκε και ο Φρίξος, ένα απίθανο χάμστερ. Και τότε, τότε…

Ένα τρυφερό και απολαυστικό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα,
τηλ. : 210 -32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. : 210 -32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/02/2020 - 11:00