Νέος κύκλος μαθημάτων στη "Χαρά και Μουσική"

20 Ιανουαρίου 2020, ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων στη "Χαρά και Μουσική". Τα τμήματα Μουσική για βρέφη, Χαρούμενοι Μουσικοί Ι , Χαρούμενοι Μουσικοί ΙΙ, Μικροί Μαέστροι, Μουσικοί Θεατρίνοι και Ας παίξουμε μαζί θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 20 με 25 Ιανουαρίου 2020, στις ίδιες ώρες και μέρες σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Τα προγράμματα συνεχίζουν, εξελίσσονται με νέες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν μικρούς αλλά και μεγάλους!

Οι εγγραφές ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Δεκεμβρίου. Ο χώρος και οι τάξεις είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα παιδιά που θα απολαύσουν μουσικές εμπειρίες που είναι πολύ σημαντικές γιατί:
• Η μουσική επενεργεί άμεσα στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου. Ιδιαίτερα όταν ο κόσμος αυτός είναι εύπλαστος και ευαίσθητος όπως των παιδιών η σημασία της μουσικής είναι πολύ μεγάλη.
• Με τη μουσική τα παιδιά εκφράζουν συναισθήματα, πράγμα το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.
• Τα μαθήματα μουσικής αγωγής δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί με επιτυχία μέσα στην ομάδα με τραγούδι, κίνηση, ρυθμό. και να αναπτύξει αυτοπεποίθηση.
• Η εκμάθηση ενός οργάνου ασκεί το παιδί στην αυτοπειθαρχία, στον έλεγχο και συντονισμό των κινήσεών του.
• Μέσω του ομαδικού τραγουδιού, της κίνησης, των παιχνιδιών, των ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής προσφέρονται θαυμάσιες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση.
• Η μουσική είναι ίσως το μόνο μέσο που μπορεί να ενθαρρύνει ένα «κλειστό» παιδί να επικοινωνήσει με τον κόσμο γύρω του και να έχει τη δύναμη να κεντρίσει τη φαντασία του και να του αποκαλύψει άγνωστες δημιουργικές δυνάμεις.
Στόχος στη μουσική εκπαίδευση είναι η ευχαρίστηση που παίρνουν τα παιδιά από τη μουσική, η ευαισθησία και η δημιουργικότητα που αναπτύσσεται σε αυτά από τη συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες και σύνολα.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκινούν και οι εγγραφές για τα προγράμματα:

Μουσικοί ταξιδευτές, Μικρή μπάντα κρουστών Ορφ-ορχήστρα και Ρυθμοϊστορίες. Οι νέοι κύκλοι μαθημάτων αρχίζουν 4-6 Φεβρουαρίου και θα έχουν διάρκεια 17 μαθήματα.
Κατά την διάρκεια των προγραμμάτων τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από δραστηριότητες κινητικές, ρυθμικές, μελωδικές. Μαθαίνουν όλα τα "εργαλεία" της μουσικής γλώσσας και παίζουν σε μουσικά σύνολα κρουστών. Το μελωδικό όργανο στο οποίο τα παιδιά συνοδεύουν τις μουσικές τους δημιουργίες είναι το μεταλλόφωνο και το ξυλόφωνο. Τα παιδιά μαθαίνουν νότες και ρυθμικές αξίες που τις εφαρμόζουν στα μελωδικά και ρυθμικά κρουστά όργανα αντίστοιχα. Γνωρίζουν τα κλασικά και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και μουσικά έργα και συνθέτες όλων των εποχών. Ασκούνται στον αυτοσχεδιασμό παίζοντας σε μικρά σύνολα καλλιεργώντας την ακοή τους και την ομαδική προσπάθεια. Τα παιδιά αναπτύσσουν την αίσθηση του παλμού και του ρυθμού, τραγουδούν, χορεύουν και συνοδεύουν τραγούδια και ηχοϊστορίες και γίνονται μια παρέα που παίζει και μαθαίνει μουσική.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν 60 λεπτά.

"Χαρά και Μουσική"
Μεταμορφώσεως 13,
570 19, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2392 400 752, 6973 599 041, 6937 216 816

Διεύθυνση: 

"Χαρά και Μουσική"
Μεταμορφώσεως 13,
570 19

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/01/2020 - 18:00