Χριστούγεννα στην Κηφισιά 2019

Στο παρκάκι Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, σε υπέροχα στημένα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη περιμένουν να συναντηθούν με τους μικρούς μας φίλους για να δημιουργήσουν αναμνηστικές θεματικές μικροκατασκευές, να ζωγραφίσουν και να «ζωγραφιστούν» το Σάββατο 21, την Κυριακή 22, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 16:00.<--break->

Το Σάββατο 21, την Κυριακή 22, τη Δευτέρα 23, το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ψάξτε για τον Άη Βασίλη κάπου θα βρίσκεται στην Κηφισιά…σας περιμένουμε να φωτογραφηθείτε μαζί του!!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΔΩ)

Χριστούγεννα στην Κηφισιά  2019

Συναυλίες, χορός και θέατρο  θα γεμίσουν τις πιο όμορφες στιγμές  του χρόνου!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κηφισιά ξεκινούν με τις φωταγωγήσεις των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της αγάπης και της ελπίδας από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, στη Νέα Ερυθραία και στην Κηφισιά.

Η αυλαία των Χριστουγέννων ανοίγει στη Νέα Ερυθραία με τον Θάνο Καλλίρη και την ορχήστρα του, με τις ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες» (Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία) στις 18:00. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

Η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γίνεται πιο γιορτινή με τη χαρισματική Φωτεινή Δάρρα, πλαισιωμένη από τις μελωδικές φωνές των παιδιών της Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς και των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου «Ώθηση», υπό τη μουσική διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στις 17:30.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 ζήστε στο Κέντρο της Κηφισιάς ένα party γεμάτο από ευρωπαϊκούς και Latin χορούς από την Πολιτιστική Ένωση Νέας Κηφισιάς.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” θα πλημμυρίσει με εορταστικές μελωδίες και ρυθμούς Jazz από το νεανικό συγκρότημα Jazz Fusion Quintet του Δ. ΙΕΚ Κηφισιάς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στις 20:00, η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς μέσα από ένα πνεύμα συνεχούς ανανέωσης, ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία σε μια μοναδική συναυλία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Φίλιππου Χίου.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας (Θεοτοκόπουλου 2 & Αρεταίου, Κηφισιά - Πολιτεία) θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση και άγρυπνη καθοδήγηση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη. Η πολυμελής ορχήστρα Musica Nova θα πλαισιώσει τις χορωδίες μας.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στην Νέα Ερυθραία (Χαρ. Τρικούπη & Ηρώων Πολυτεχνείου) στις 12:00 οι Swingin’ Cats θα σκορπίσουν φωτεινά χαμόγελα, θα ομορφύνουν τη ζωή μικρών και μεγάλων μέσα από rock n’ roll, swing, shakes για να ξαναθυμηθούμε πως κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά!

Την ίδια μέρα, στην Κηφισιά από τις 12:00 έως τις 15:00 η μία και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός και dj Μάγκυ Χαραλαμπίδου θα μας παρασύρει με τις απίθανες μουσικές της στα decks του MUSIC 89,2 ζωντανά στο Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου). Παράλληλα, από τις 12:00 έως τις 14:00, Μασκότ όπως οι Μίκυ Μάους, Μίνι Μάους, η Πέππα το Γουρουνάκι κ.ά στους δρόμους της Κηφισιάς θα προσθέτουν μια νότα ευτυχίας και χαράς για τα παιδιά. Ενώ, στις 12:40 η παιδική χορωδία των ταλαντούχων μικρών «Τροβαδούρων Κηφισιάς» θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με γιορτινές μελωδίες, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Σιτώτη, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 το Εμπορικό Κέντρο Κηφισιάς “Shoppingland” μεταμορφώνεται σε μουσική σκηνή για ένα κεφάτο χορευτικό party από τους Da Band, ένα 6μελές σχήμα upbeat μουσικών σε ένα δυνατό soul-funk πρόγραμμα που θα ξεσηκώσει τους νέους και όσους…νιώθουν νέοι!

Στη συνέχεια, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» στο  Δημαρχείο Κηφισιάς στις 17:00, η Έλενα Κουβαρά βάζει τη δημιουργική φαντασία της και μέσα από την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του παραμυθιού της «Ο Μελ ο Ραμπιές και η Κου η Μακαρόν» ξεπηδά η ψυχαγώγηση παιδιών 3-8 ετών, με παιχνίδια συλλογικής δημιουργικότητας.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 13:30 οι δρόμοι της Πόλης μας φορώντας τα γιορτινά τους υποδέχονται ζογκλέρ, ακροβάτες, φαντασμαγορικά shows και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες με ζωντανή μουσική από το Circo Cachivache στο Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland”.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα στο Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:30, ο ταλαντούχος κι ιδιαίτερα δημοφιλής FY ραπάρει στη δική του «γλώσσα» με πολύ "σημερινό" ήχο και μας ξεσηκώνει με τις ευρηματικές ρίμες του.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείο Κηφισιάς το παιδικό θέατρο «Το Αστέρι των Χριστουγέννων» μιλάει στις καρδιές των παιδιών για αγάπη, ειρήνη και φιλία, σε σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στην Κηφισιά, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών “Metallon” με την σύμπραξη της ξεχωριστής υψιφώνου Βάσιας Ζαχαροπούλου, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου και κορυφαίου βιολονίστα Νικόλαου Χαλιάσα, συμμετέχουν στο εορταστικό πνεύμα των Αγίων Ημερών παρουσιάζοντας πασίγνωστες και όχι μόνο μελωδίες.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 12:00 έως 14:00 ελάτε με τα παιδιά σας να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τις Μασκότ στους δρόμους της Κηφισιάς, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας και χαράς πλάι στους αγαπημένους ήρωες των παιδιών Μίκυ Μάους, Μίνι Μάους, η Πέππα το Γουρουνάκι κ.ά.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 13:00 έως τις 15:00, πραγματοποιείται το δεύτερο Kifissia Christmas Street Milonga, ένα ανοιχτό μάθημα χορού για όλους από την ομάδα Tango του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και την ομάδα του Tango Salon, σε συνεργασία με το Tango Acropolis.

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου  στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείο Κηφισιάς και ώρα 17:00, η θεατρική παράσταση «Τα Μαγικά Φλουριά των Χριστουγέννων» του Κάρολου Ντίκενς, θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, μιλώντας για αγάπη, γενναιοδωρία και καλοσύνη.

Την τελευταία μέρα του έτους, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 11:30 η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα στο Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.  

Στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Νέα Κηφισιά από τις 12:00 έως τις 16:00, το Παραμυθένιο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη υποδέχεται τα παιδιά στον
«θρόνο του» για να φωτογραφηθούν και να τα βοηθήσει να γράψουν το γράμμα τους. Παράλληλα, τα  ξωτικά του θα φτιάχνουν μπαλονοκατασκευές και θα κάνουν στα παιδιά face painting με ατελείωτα σχέδια το Σάββατο 21, την Κυριακή 22, την  Τρίτη 24, το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου.

Ενώ, στο παρκάκι Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, σε υπέροχα στημένα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη περιμένουν να συναντηθούν με τους μικρούς μας φίλους για να δημιουργήσουν αναμνηστικές θεματικές μικροκατασκευές, να ζωγραφίσουν και να «ζωγραφιστούν» το Σάββατο 21, την Κυριακή 22, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 16:00.

Το Σάββατο 21, την  Κυριακή 22, τη Δευτέρα 23, το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ψάξτε για τον Άη Βασίλη κάπου θα βρίσκεται στην Κηφισιά…σας περιμένουμε να φωτογραφηθείτε μαζί του!!

_____________________________

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κηφισιά ξεκινούν με τις φωταγωγήσεις των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της αγάπης και της ελπίδας από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, στη Νέα Ερυθραία και στην Κηφισιά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμα του τονίζει "Χριστουγεννιάτικο σκηνικό αισιοδοξίας δημιουργεί ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία πέντε χρόνια, με καλαίσθητο διάκοσμο που δίνει χαρά και χρώμα στους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων κινούνται
οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας,με δωρεάν δράσεις, μουσική, θέατρο και δημιουργικές δραστηριότητες για μεγάλους και μικρούς δημότες κι επισκέπτες.
Σας καλούμε να βιώσουμε όλοι μαζί το πνεύμα των ημερών και του πολιτισμού, να ανάψουμε ο καθένας και η καθεμιά το φως της καλοσύνης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και να ενισχύσουμε την τοπική μας αγορά. Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αισιοδοξία και Αλληλεγγύη. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά"

Η αυλαία ανοίγει με τον Θάνο Καλλίρη στη Νέα Ερυθραία, με τις ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες» (Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία) στις 18:00.

Η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γίνεται πιο γιορτινή με τη χαρισματική Φωτεινή Δάρρα πλαισιωμένη από τις μελωδικές φωνές των παιδιών της Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς και των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου «Ώθηση», υπό τη μουσική διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στις 17:30.

Ελάτε να «δούμε με τ΄ αφτιά μας και να ακούσουμε με τις καρδιές μας» κάλαντα και τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο!

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Κηφισιά

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/12/2019 - από τις 12:00 έως τις 16:00
22/12/2019 - από τις 12:00 έως τις 16:00
28/12/2019 - από τις 12:00 έως τις 16:00
29/12/2019 - από τις 12:00 έως τις 16:00