Χριστούγεννα, μυστήρια και θαύματα στο Studio Vis Motrix

H Ιωάννα Μαμακούκα παρουσιάζει την καινούργια της χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με κούκλες.

Λίγα λόγια για την παράσταση


Στην ιστορία εμφανίζεται η Τζεπέτα στο εργαστήριο της. Είναι δις-δισέγγονη του γνωστού Τζεπέτο, του παιχνιδοφτιάχτη πατέρα του Πινόκιο. Στο εργαστήρι της αναλαμβάνει κατασκευές και επισκευές παιχνιδιών και δέχεται παραγγελίες για παιδικά χριστουγεννιάτικα  δώρα. Ο Καρκάντζος που είναι ένας καλικάντζαρος λευκός σαν κουραμπιές και πολύ  λιχούδης θέλει να πριονίσει το δέντρο της γης και της ζωής αλλά έχει χάσει τους άλλους καλικαντζάρους. Ψάχνοντας για κουραμπιέδες θα μπει κρυφά στο εργαστήρι της Τζεπέτας όπου εκεί θα γνωρίσει μια κούκλα χορεύτρια, την Φινόκια και μαζί θα ζήσουν μια συγκλονιστική περιπέτεια.

Η παράσταση είναι  γεμάτη φαντασία και χιούμορ. Το σκηνικό ακολουθεί μια σειρά από μεταμορφώσεις σε ένα λιτό πλην όμως μαγευτικό περιβάλλον.  Η ιδέα και το κείμενο είναι της Ιωάννας Μαμακούκα, η οποία ερμηνεύει με την άρτια τεχνική της όλους τους χαρακτήρες. Η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε  για το έργο από τον συνθέτη Κώστα Μανίκη ενώ η σκηνοθεσία και οι κατασκευές έγιναν από τον Κωστή Ζαϊμάκη στο Ηράκλειο Κρήτης.


Καλούνται τα παιδιά, οι γονείς, οι δασκάλοι και όποιοι έλθουν να παρακολουθήσουν την παράσταση να φέρουν παιχνίδια που δεν παίζουν πια για να «ζωντανέψουν » στα χέρια άλλων παιδιών…

Συντελεστές:

Ιδέα – κείμενο – ερμηνεία: Ιωάννα Μαμακούκα

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Κωστής Ζαϊμάκης

Μουσική: Κώστας Μανίκης

Η παράσταση παίζεται πρωί για σχολεία στον χώρο του VIS MOTRIX, αλλά μπορεί να φιλοξενηθεί και σε άλλους χώρους κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης. Κρατήσεις – πληροφορίες στο 69 48 29 58 90.

Studio Vis Motrix
Έδισσον 4, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 228 161
e-mail: vismot@otenet.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 228 161
e-mail: vismot@otenet.gr

Διεύθυνση: 

Studio Vis Motrix
Έδισσον 4

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένο (σχολεία, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65, ομαδικά άνω των 6 ατόμων)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/12/2019 - 12:00
29/12/2019 - 12:00