Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο" στον κύκλο της Μελπομένης"

Το Εργαστήρι Θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» σε συνεργασία με το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται» παρουσιάζει την πρώτη εκδήλωσή του για φέτος, για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών! Με αφορμή το παραμύθι «Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο» της Ναντίνας Κυριαζή θα μεταφερθούμε στο… αμπέλι του παππού, όπου επικρατεί ένας μικρός χαμός!
 
Τα σταφύλια του είναι τόσο γλυκά και ζηλευτά, που τα πουλάκια δεν μπορούν να αντισταθούν και όλο έρχονται να τσιμπολογήσουν τις ρώγες του αμπελιού. Ο παππούς βρίσκει τη λύση και αποφασίζει να φτιάξει ένα σκιάχτρο για να τα διώξει. Έλα, όμως, που αυτό το σκιάχτρο δεν μοιάζει με τα άλλα! Το σκιάχτρο ΠΡΕΠΕΙ να τρομάξει τα πουλάκια και να τα κρατήσει μακριά, είναι, όμως, αυτό το πραγματικό του ΘΕΛΩ;
 
Ένα υπέροχο παραμύθι της Ναντίνας Κυριαζή για τα πρέπει και τα θέλω, καλεί τα παιδιά να ακούσουν την εσωτερική φωνή της καρδιάς τους και να ισορροπήσουν ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις επιθυμίες τους.
 
Μια διαδραστική θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού «Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο» με την ηθοποιό Αννέτα Κορτσαρίδου, την θεατροπαιδαγωγό Μαρία Καστανάρα, καθώς και την συμμετοχή των παιδιών. Μέσα από την αφήγηση και την ανάληψη ρόλων τα παιδιά θα εκφραστούν συλλογικά και ατομικά, θα χορέψουν, θα ζωγραφίσουν, θα συγκινηθούν, και πάνω από όλα, θα διασκεδάσουν δημιουργικά.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Κάτι γίνεται». Πρόκειται για ένα βιβλιοπωλείο όπου τα βιβλία έχουν την τιμητική τους, όπου τα παιχνίδια μας κάνουν πιο δημιουργικούς και τα σχολικά κάνουν την εκπαίδευση μια μαγική διασκέδαση! Σκοπός του βιβλιοπωλείου είναι να αφυπνίσει την φαντασία και τη φιλαναγνωσία και με αυτήν άλλωστε τη λογική στήθηκε και αυτή η εκδήλωση! Για τη δημιουργία!
 
* Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου και περιέχει CD σε μουσική Γιώργου Καζαντζή. Θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στον χώρο του εργαστηρίου.
 
Ταυτότητα παρουσίασης:
 
Παραμύθι: Ναντίνα Κυριαζή.
 
Θεατρική παρουσίαση: Η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα.
 
Γραφιστική επιμέλεια: Αφρούλα Μπερέα.
 
Επικοινωνία: Νίκος Γρυλλάκης.
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες:
Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019, κατά τις ώρες : 19.00 – 20.30.
 
Ηλικίες: 4 – 12 ετών.
 
Είσοδος: 5€ / άτομο.
 
*Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310 860 004.
 
Περισσότερα για το εργαστήρι: www.melpomenicircle.gr , https://www.facebook.com/MelpomeniCircle/ (Facebook Page), https://www.facebook.com/events/2549221832015475/ (Facebook event)
 
Περισσότερα για το δημιουργικό βιβλιοπωλείο:
 
Διεύθυνση Δημιουργικού Βιβλιοπωλείου Κάτι γίνεται: Γεωργίου Παπανδρέου 27, Θεσσαλονίκη
 
 
 
"Ο κύκλος της Μελπομένης"
Το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, 
Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 860 004
 
Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 860 004
e-mail: info@melpomenicircle.gr, kortsaridou@gmail.com

Διεύθυνση: 

"Ο κύκλος της Μελπομένης"
Το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 5€ / άτομο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/12/2019 - από τις 19:00 έως τις 20:30