Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών στο Art Factory

Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία, του Ρόμπερτ Φίσερ.

Το δίλημμα και το μονοπάτι της Αλήθειας. Για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

Ένας καλός, ευγενικός και στοργικός ιππότης αποφασίζει μια μέρα να βγάλει την πανοπλία του. Όμως κάτι τρομερό συμβαίνει… Η πανοπλία του έχει σκουριάσει και δεν βγαίνει με τίποτα! Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά, μια γλυκιά και συγκινητική περιπέτεια, δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα από τον Ρόμπερτ Φίσερ, που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.

Και πώς θα γίνει αυτό; Μα θα το ανακαλύψουμε μαζί στο ArtFactory με ένα ευφάνταστο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει την δημιουργική γραφή με τις θεατρικές τεχνικές. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 αυτοτελείς συναντήσεις, οι οποίες θα δουλεύουν διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος, αλλά και των μεμονωμένων συναντήσεων.

Συντονίζουν: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.
Βικτώρια Φούρναρη, Φιλόλογος, εξειδίκευση στην δημιουργική γραφή.

Α΄ συνάντηση, 20 Οκτωβρίου, ώρα 11:00- 1:00.

Το δίλημμα και το μονοπάτι της Αλήθειας. Τι θα κάνει ο ιππότης μας όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βγάλει την πανοπλία του; Πόσο εύκολη είναι μια τέτοια απόφαση, η οποία, όμως, θα τον οδηγήσει στο μονοπάτι της Αλήθειας; Μέσω του γραπτού λόγου, της ατομικής έκφρασης, αλλά και της συνεργασίας, τα παιδιά διερευνούν τα συναισθήματα και τα διλήμματα του ήρωα, αποκτώντας ενσυναίσθηση και κατανοώντας την σημασία της επιλογής, της αποφασιστικότητας και του στόχου.

Β΄ συνάντηση, 17 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-1:00.

Το κάστρο της σιωπής και της γνώσης. Δύο κάστρα που δεν μοιάζουν με όσα γνώρισε ο ιππότης μέχρι σήμερα, θα του αποκαλύψουν την ομορφιά και την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και την σημασία της αγάπης. Παιχνίδια συνειρμών, ρόλων, στίχοι τραγουδιών και «μαγικοί καθρέφτες» μας καλούν να παίξουμε, να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε σε μια υπέροχη περιπέτεια που μας ταξιδεύει από κάστρο σε κάστρο!

Γ΄ συνάντηση, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-1:00.

Το κάστρο της Θέλησης και της Τόλμης. -Τι γυρεύεις στο κάστρο της Θέλησης του Θάρρους; - Μπορείς να σκεφτείς κανένα καλύτερο μέρος να μείνω; Είμαι ο Δράκοντας του Φόβου και της Αμφιβολίας. Λίγο πριν φτάσει στην κορυφή της Αλήθειας, ο ιππότης έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση έως τώρα. Τα μαθήματα που πήρε από το ταξίδι του θα τον βοηθήσουν; Μέσω της αφήγησης, του παιχνιδιού, της δραματοποίησης και της δημιουργικής γραφής αναζητούμε τους δικούς μας δράκους του Φόβου και της Ανασφάλειας με σκοπό να τους αντιμετωπίσουμε!

Κόστος συμμετοχής: 10€, 16€ για τα δύο αδερφάκια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2315 509 752 και 6942 533 497.

Που; Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος.
Ύδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη, Δείτε τον χάρτη στην ιστοσελίδα μας. www.artfactorytrigoni.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2315 509 752 και 6942 533 497

Διεύθυνση: 

Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος.
Ύδρας 44Β

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 10€, 16€ για τα δύο αδερφάκια

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/10/2019 - 11:00