Με αυξημένη κίνηση η έναρξη της 84ης ΔΕΘ

Με σημαντικά αυξημένη κίνηση έναντι του περσινού πρώτου Σαββάτου της διοργάνωσης ξεκίνησε χθες η 84η ΔΕΘ, γεγονός που υπογράμμισε με το… καλημέρα το ενδιαφέρον του κόσμου για την Έκθεση. Οι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν από την παραδοσιακά δύσκολη πρώτη μέρα της ΔΕΘ και θέλησαν να πάρουν μια γεύση από το πλούσιο περιεχόμενό της. Σήμερα Κυριακή, ήδη από το πρωί, η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- σπεύδουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ανοίγει και το μουσικό πρόγραμμα της 84ης ΔΕΘ, που καθημερινά θα φέρνει στη σκηνή της Έκθεσης γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές. Την αρχή κάνουν απόψε στις 21:30 ο Θέμης Αδαμαντίδης και οι «Μέλιsses», που αναμένεται να εγκαινιάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα φετινά Music Events. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της 84ης ΔΕΘ.

Επίσης απόψε στις 20:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Kathakali Dance Recital, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας Ινδίας. Το Kathakali είναι μια σημαντική μορφή κλασικού ινδικού χορού που χαρακτηρίζεται από τα περίτεχνα, πολύχρωμα μακιγιάζ, αλλά και τα κοστούμια και τις μάσκες προσώπου που φορούν οι παραδοσιακά άνδρες ηθοποιοί-χορευτές.

Σήμερα ξεκινά τις παραστάσεις του και το Circo Medrano, στο περίπτερο 17. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα στις 11:30, στις 13:00, στις 18:30 και στις 20:00. Η κάθε παράσταση διαρκεί μία ώρα. Οι 24 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που παίρνουν μέρος έχουν στις αποσκευές τους δύο χρυσά βραβεία από το παγκόσμιο φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο, καθώς και συμμετοχές σε παραστάσεις του διάσημου Cirque Du Soleil.

Το σημερινό πρόγραμμα της 84ης ΔΕΘ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων. Από το πρωί ξεκίνησε το 4ο Global Agripreneurs Summit των Industry Disruptors-Game Changers στο περίπτερο 6, όπου μέχρι τις 17:00, αλλά και τις επόμενες ημέρες, θα συζητηθούν οι παγκόσμιες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο οι τεχνολογίες της μεταψηφιακής εποχής μετασχηματίζουν την αγροτική παραγωγή και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των διατροφικών προκλήσεων.

Δυναμικό «παρών» στην 84η ΔΕΘ δίνει σήμερα το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τρεις εκδηλώσεις στις 12:00, στις 15:00 και στις 19:00 (αιθ. Ολυμπιάς-Σ.Κ. Ι.Βελλίδης), ενώ σήμερα στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου 14, ξεκινά επίσημα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια Μπάλα για όλους» (Όραμα Νέων Youthorama), με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 16:00, στο περίπτερο 13, θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες πρόγνωσης, εντοπισμού, παρακολούθησης, καταγραφής και διαχείρισης αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε μια εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις 17:30, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», θα παρουσιαστούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ΕΥΣΣΑ οι νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της νέας πολιτικής συνοχής 2021-2027.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί την 84η ΔΕΘ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κα Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συναντηθεί στις 18:30 με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στην Έκθεση.

Τέλος, στις 20:00 ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του δήμου

Το πλήρες πρόγραμμα της 84ης ΔΕΘ είναι αναρτημένο στο thessalonikifair.gr

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους-τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ.

Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ, είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου αφού εισέλθετε στην έκθεση στα 5 ευρώ.

Η βιομηχανία Παπαστράτος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ, Επίσημο Ποτό της 84ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola, Επίσημος Αερομεταφορέας η Qatar Airways, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Μπύρα της 84ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και Ιατρικός Υποστηρικτής της 84ης ΔΕΘ είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσημα ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Επίσης στα Music Events Χορηγός Catering είναι η εταιρεία Σαμιωτάκης, ενώ VIP Transfers Sponsor είναι ο όμιλος Παχούμη και η θυγατρική του Limousines Greece.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

ΔΕΘ
Εγνατία 154, 546 36,
Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2310 291 111

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 2310 291 111

Διεύθυνση: 

ΔΕΘ
Εγνατία 154

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται αναλυτικά μέσα στο άρθρο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/09/2019 - 16:00