"Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία..." στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία πρωτότυπη εκπαιδευτική παράσταση που συνδυάζει θέατρο σκιών με ζωντανή συμφωνική μουσική.

Ο φιλόμουσος Νιόνιος προσπαθεί να πείσει τον Καραγκιόζη να ακούσει τη συναυλία κλασικής μουσικής που οργανώνει η Βεζυροπούλα. Εκείνος αρνείται, μέχρι που έρχεται διαταγή από τον Βεληγκέκα, ότι πρέπει όλοι να πάνε στη συναυλία: ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σταύρακας, ο Χατζηαβάτης και όλοι οι άλλοι ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Καραγκιόζης έχει πολλές απορίες (για τα όργανα, τη μουσική, τους συνθέτες και άλλα θέματα), τις οποίες ο Νιόνιος με υπομονή του εξηγεί, θέλοντας, με απλό τρόπο, να τον μυήσει στον κόσμο της κλασικής μουσικής.

Η ιδέα, ο σχεδιασμός της υπόθεσης, η επιλογή και η ενορχήστρωση των μουσικών κομματιών, που θα ερμηνεύσει η Σ.Ο.Δ.Θ. υπογράφονται από τον συνθέτη και αρχιμουσικό Άλκη Μπαλτά, ο οποίος και ενέταξε την παράσταση αυτή στο πλαίσιο του παιδαγωγικού προγράμματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της.

Την συναυλία θα διευθύνει η αρχιμουσικός και καλλιτεχνική διευθύντρια της El Sistema Greece Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Safira Antzus – Ramos και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:30, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχείου.

Ιδέα, σχεδιασμός υπόθεσης, επιλογή και ενορχήστρωση μουσικών κομματιών: Άλκης Μπαλτάς.
Μουσική διεύθυνση: Safira Antzus – Ramos.
Σκιάς ‘Όναρ – Θέατρο Σκιών Δημήτρης Καρόγλου.
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1
Θεσσαλονίκη
τηλ.2313 317 777, 2310 877 777

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2313 317 777, 2310 877 777

Διεύθυνση: 

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/07/2019 - 21:30