Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη

Το – ίσως και όχι τόσο μακρινό – έτος 1825, μία αγέλη σκύλων που κατοικεί στο Μεσολόγγι αρχίζει να καταλαβαίνει πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Το φαγητό λιγοστεύει, οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, ο ουρανός είναι γκρίζος. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει από την πόλη. Οι σκύλοι καλούνται να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, να χαράξουν τη δική τους πορεία προς την ελευθερία.

Μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος προσεγγίζεται η Πολιορκία του Μεσολογγίου και η ηρωϊκή έξοδος των κατοίκων του, από μια διαφορετική από τη συνήθη οπτική, από την οπτική των ζώων – κατοίκων της πόλης.

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών – εμψυχωτών αναλαμβάνουν ρόλους, καλούνται να πάρουν αποφάσεις, συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης και προσεγγίζουν “δύσκολα” θέματα μέσα από την ασφάλεια και την απόσταση που παρέχει το φανταστικό δραματικό πλαίσιο.

Στόχος του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Δράματος είναι η εμβάθυνση σε έννοιες που αφορούν την αλληλεγγύη, τη διαμόρφωση της ατομικότητας μέσα από τη συλλογικότητα, την ειρήνη και την ελευθερία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Ημερομηνία διεξαγωγής:Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 10:30 π.μ. - 11:15 π.μ.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 456 658

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Αιμ. Γρεβενών και Καρολίδου 14,
Καλαμαριά,
Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 456 658

Διεύθυνση: 

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Αιμ. Γρεβενών και Καρολίδου 14,
Καλαμαριά

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/06/2019 - 10:30