Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019,στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Συγκεκριμένα:
Κατά τις ώρες 9:00 – 12:30 για οργανωμένες σχολικές ομάδες (απαιτείται προ-συνεννόηση) κατά τις ώρες 11:00 – 19:00 για οικογένειες.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες:
• στο έκθεμα "Το ΑΒητάρι της διατροφής"
"Μήπως είμαι… εκτός εποχής;" ελεύθερη ροή
Τα φρούτα και τα λαχανικά τα βρίσκουμε στους πάγκους πάντα, αλλά έχουν κι αυτά την εποχή τους. Συμβουλευόμαστε το εποχολόγιο της διατροφής, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία να καταναλώνουμε κάθε προϊόν στον καιρό του, γεμίζουμε το μανάβικο μόνο με οπωροκηπευτικά του καλοκαιριού και … βοηθάμε τα φρούτα και τα λαχανικά να βρουν την εποχή τους.

• στο έκθεμα "Γεια σου Πυθαγόρα!"
"Τίποτα για πέταμα!" ελεύθερη ροή
Τόνοι σκουπιδιών μολύνουν το περιβάλλον μας. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν πετάμε τίποτα, επαναχρησιμοποιούμε παλιά υλικά και τα μεταμορφώνουμε σε έργα τέχνης.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν απαιτούν οικονομική συμμετοχή και υλοποιούνται με την υποστήριξη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
Ωδείο Αθηνών
Αθήνα
τηλ.210-33 12 995

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-33 12 995

Διεύθυνση: 

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
Ωδείο Αθηνών

Πόλη: 

Κόστος: 

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν απαιτούν οικονομική συμμετοχή και υλοποιούνται με την υποστήριξη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/06/2019 - 11:00