"Το μυστικό του δράκου": Παρουσίαση παραμυθιού με ζωντανή μουσική στον Ιανό Αθήνας

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00, oι εκδόσεις Ζήτη και ο Παιδικός ΙANOS θα παρουσιάσουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου το παραμύθι "Το μυστικό του δράκου" του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, σε εικονογράφηση Αλέξη Φραγκούλη.

Θα συνοδεύσει με ζωντανή μουσική ο Θωμάς Αντωνόπουλος.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Πολύχρωμα σκηνικά, διαδραστική αφήγηση και ατομικές χειροτεχνίες περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους ταξιδέψουν σε μέρη όπου το αδύνατο γίνεται δυνατό, ώστε να ανακαλύψουν όλοι μαζί ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Η αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει από τον ίδιο το συγγραφέα με τη συμμετοχή των παιδιών, ενώ ο Αλέξης Φραγκούλης θα αποδώσει με πρωτότυπο τρόπο σκηνές από την ιστορία. Την παρουσίαση θα «ντύσει» μουσικά ο Θωμάς Αντωνόπουλος με τους ήχους των κρουστών του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια φορά κι έναν καιρό, στη μέση ενός καταπράσινου δάσους, υπήρχε ένα μικρό χωριό, όμορφο σαν από παραμύθι. Η ζωή σε αυτό κυλούσε ήρεμα, μέχρι τη μέρα που έκανε την εμφάνισή του ένας πανίσχυρος δράκος, ζητώντας από τους κατοίκους να του προσφέρουν το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο και δίνοντάς τους τρεις μέρες διορία. Εάν τα κατάφερναν, θα έφευγε για πάντα μακριά. Εάν όμως όχι, τότε θα κατέστρεφε το χωριό απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ποιος άραγε θα είχε το θάρρος να αναμετρηθεί μαζί του και να σώσει το χωριό; Ίσως τελικά η λύση στον δύσκολο γρίφο του δράκου να βρίσκεται εκεί που δεν την προσδοκά κανείς...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Πάτρα. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με το Θεατρικό Παιχνίδι σε σχολεία, ενώ εργάζεται στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Το Μικρό Γυρί» στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Από τις Εκδόσεις Ζήτη κυκλοφορούν επίσης τα παραμύθια του «Οι χαμένοι φεγγαροκαθρέφτες» και «Οι μάγοι των χρωμάτων» (1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού από τον «Μύλο των Ξωτικών»).

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο:

Ο Αλέξης Φραγκούλης γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα.  Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία ενώ ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Το 2006 κέρδισε το Α' Βραβείο Ζωγραφικής στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, ενώ το 2012 κέρδισε το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη στον διαγωνισμό αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Το 2015 εκδόθηκε η πρώτη του εικονογραφημένη του δουλειά με τίτλο «Το Παράθυρό μας». Ακολούθησαν τα «Ένα πεφταστέρι για το Φοίβο» και «Ψάρια στο βυθό με πλακάτ και με πανό».

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210-32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210-32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/06/2019 - 12:00